Отборите на Пирин и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1

...
Отборите на Пирин и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 додрапа до точка в Благоевград след 100-минутна драма и куп скандали

Отборите на Пирин и ЦСКА 1948 приключиха при резултат 1:1 в мач от втори кръг на efbet Лига. Преслав Йорданов даде преднина на „ орлетата “ още в 5-ата минута с глава, а гол от дузпа на в продължението на срещата донесе точката за „ алените “.

Наред с многото забавни обстановки пред двете порти през първата част, отборът на Красимир Петров имаше искания за две дузпи, като и двете обстановки бяха подминати с лека ръка от основния арбитър Димо Димов.

Само няколко минути след началото удар на Занев спря в ръката на Даскалов, който бе лежащ за шпагат. Въпреки претенциите на " орлетата ", основният арбитър Димо Димов не отсъде дузпа, като не получи и сигнал от ВАР буса.

Около 120 секунди по-късно, при осъществяване на ъглов удар Преслав Йорданов се извиси над всички и с глава опъна мрежата зад Даниел Наумов.

Пет минути след гола, благоевградчани можеха и да удвоят. Много бърза тяхна офанзива по десния фланг приключи с рисков удар от въздуха на Китан Василев от 8-9 метра фронтално против вратата. Той обаче откри тялото на голмайстора Йорданов и топката излезе в навън.

ЦСКА 1948 също имаше превъзходен късмет. Топузов се озова на чиста позиция, залъга Янко Георгиев и защото ъгълът му към вратата понижа, опита пас към дребния пенал. Там обаче с фундаментална демонстрация се регистрира Занев, а при добавката Джонатан стреля прекомерно високо. Алекс Колев също имаше късмет да означи, само че изстрелът му с глава след центриране на Октавио от фал не откри очертанията.

В 25-ата минута се откри още един доста добър късмет за столичани. Октавио получи на преференциална позиция на границата на наказателното поле, само че стреля едва и Хубчев почисти удара му на метър пред голлинията. Малко след половин час игра, създателят на гола Преслав Йорданов бе съборен в наказателното поле от Алекс Колев, само че сигнал за 11-метров углавен удар още веднъж не последва.

Три минути преди края на частта Колев стреля топовно от въздуха от 22-23 метра, само че Янко Георгиев внимаваше и отрази в ъглов удар. " Орлетата " отвърнаха също с отдалечен удар дело на Андрей Йорданов. Топката обаче мина на към метър над горния десен ъгъл на Наумов.

Осем минути след почивката Преслав Йорданов опита изстрел от към 25 метра, само че топката мина надалеч от защитаваната от Наумов врата. Следващите минути не предложиха нищо забавно, като благоевградчани се отбраняваха умало, а всички опити за офанзива на " алените " завършваха меко казано безславно.

Джонатан Перейра опита да изненада Янко Георгиев от фал от ексцентрична позиция, само че стражът бе деликатен и парира.

Ивайло Чочев осъществя отсъдената за нарушаване против Карлос Охене дузпа в петата мнута на добавеното време, с цел да донесе точката за своя отбор в Благоевград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР