Върховният съд на САЩ в понеделник отхвърли жалбата на Илон

...
Върховният съд на САЩ в понеделник отхвърли жалбата на Илон
Коментари Харесай

Илън Мъск не успя да получи преглед от Върховния съд на САЩ на сделката с SEC относно туитовете на Tesla

Върховният съд на Съединени американски щати в понеделник отхвърли жалбата на Илон Мъск по отношение на съглашение с федералния регулатор на скъпите бумаги, което изискваше от него да търси утвърждение, преди да разяснява обществено Тесла.

Отказът на съдиите да прегледат делото значи, че един от най-богатите хора в света би трябвало да има юрист на Tesla, който да ревизира изявленията му за автомобилния производител в X, обществената медийна платформа, известна преди като Twitter, която той купи през 2022 година и по-късно преименуван.

Случаят датира от 2018 година, когато милиардерът, който ръководи производителя на електрически коли Tesla, раздруса Уолстрийт с туит, в който съобщи: „ Обмислям да направя Tesla частна за $420. Финансирането е обезпечено. ”

Сделката не се реализира и Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати упрекна Мъск в машинация с скъпи бумаги.

Мъск твърдо се опълчи на случая първоначално, само че в последна сметка се преклони пред организацията и се съгласи съглашение, в което то...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР