Отборите на Барселона и Манчестър Сити завършиха при резултат 3:3

...
Отборите на Барселона и Манчестър Сити завършиха при резултат 3:3
Коментари Харесай

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза

Отборите на Барселона и Манчестър Сити приключиха при резултат 3:3 в другарски мач с благотворителна идея. Пред повече от 90 000 фенове на именития „ Камп Ноу ” двата отбора сътвориха същинско голово шоу, а събраните средства ще отидат в поддръжка на битката с битката с амиотрофичната латерална склероза.
Снимка: БГНЕС  Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна идея
Головата фиеста в Барселона започва в 22-ата минута, когато Хулиан Алварес откри за гостите. Барселона стигна до цялостен поврат след голове на Пиер Емерик Обамеянг и Френки де Йонг, само че Коул Палмър още веднъж изравни за Сити. Последните два гола бяха дело на Мемфис Депай и Рияд Марез, който се разписа от дузпа в продължението на срещата. Наказателният удар бе отсъден прекомерно пресилено за нарушаване на Кристенсен против Ерлинг Халанд, което видя само реферът на мача.

В заключителните минути на дуела Люк Мбете от състава на Манчестър Сити получи удар в главата при единоборство с Кристенсен и не съумя да продължи срещата. Футболистът на жителите дълго време получава лекарска помощ на терена, като в последна сметка бе обездвижен и изведен от терена благодарение на здравна кола.
Снимка: БГНЕС  Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна идея
Първата прелестна опция в мача се разкри пред Пиер Емерик Обамеянг, който се оказа на вярното място още в 3-ата минута, само че изстрелът му отблизо разстояние бе избит от вратаря на гостите. Не бяха минали и пет минути от началото на дуела, когато домакините стигнаха до греда. Новото попълнение Франк Кесие получи в центъра на терена, напредна доста добре и стреля от близо 23 метра, а топката срещна левия непряк дирек.

Резултатът в мача бе открит в 22-ата минута при първата по-интересна офанзива от страна на гостите от Манчестър. Точен за „ жителите ” бе Хулиан Алварес, който се разписа от два метра след комична неточност на вратаря на Барселона Иняки Пеня. След безобидно балонно центриране отляво, Пеня скочи да улови топката, само че по-късно я изпусна право в краката на Алварес, който единствено това и чакаше – 1:0 в интерес на Сити!
Снимка: БГНЕС  Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна идея
А 26-ата минута Жул Кунде бе доста покрай това да подари втори гол на гостите. Бранителят сгреши пред личното си наказателно поле и даде топката на Коул Палмър, който обаче стреля мощно над вратата.

Барселона съумя да изравни след осъществяване на статично състояние. След центриране от свободен удар, защитник на гостите не съумя да почисти добре и топката стигна до Обамеянг, който с удар от въздуха съумя да прати топката в мрежата, макар дребния ъгъл, от който стреля.

В края на първата част Манчестър Сити стигна до директен свободен удар пред вратата на домакините. Рияд Марез се нагърби с осъществяването, само че този път техничарят не съумя и прати топката в стената.
Снимка: БГНЕС  Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна идея
Втората част стартира с отличен късмет за гостите от Манчестър Сити. След нова неточност в защитата на домакините, Хулиан Алварес на два пъти имаше опция да обстрелва вратата на Барса от няколко метра, само че и в двата случая Пеня бе на мястото си и отрази.

Пеня трябваше да се намесва уверено и при още една обстановка. След отлична контраофанзива на „ жителите ”, Палмър бе изведен отляво и стреля по диагонала, само че вратарят на домакините още веднъж сподели класа и избави.

Барселона стигна до цялостния поврат на резултата още в ответната си офанзива. Френки де Йонг се разписа във вратата на британския отбор след доста груба неточност на Кевин де Бройне. Белгиецът не съумя да комбинира със собствен съотборник на границата на личното си наказателно поле, де Йонг открадна и макар че първият му удар не сполучи, при втория той бе безмилостен.
Снимка: БГНЕС  Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна идея
В 71-ата минута равенството в мача бе възобновено след прелестна офанзива на Манчестър Сити отдясно и прецизен пас към Коул Палмър, който от няколко метра просто подложи крайник и насочи топката в мрежата за 2:2.

Мемфис Депай осъществя за 3:2 в 79-ата минута след прелестна асистенция на Серхи Роберто, а Рияд Марез оформи крайния резултат в продължението с прецизен изстрел от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушаване на Кристенсен против Халанд, само че на повторенията се видя, че контактът сред двамата е прекомерно най-малък и основният рефер на срещата искрено позволи неточност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР