Отборът на Саутхемптън не допусна поражение от фаворита Манчестър Юнайтед,

...
Отборът на Саутхемптън не допусна поражение от фаворита Манчестър Юнайтед,
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед с първи загубени точки във Висшата лига

Отборът на Саутхемптън не позволи проваляне от любимеца Манчестър Юнайтед, завършвайки 1:1 в мач от втория кръг от британския футболен хайлайф. Че Адамс откри резултата за домакините след половин час игра. С прекрасен удар в 55-ата минута Мейсън Грийнууд изравни резултата.

И въпреки хората на Оле Гунар Солскяер да стартираха отлично в елита на Англия против Лийдс, то на южния бряг „ алените дяволи” демонстрираха едва показване и разумно се стигна до равенството. Гостите можеха да открият резултата след единствено шест минути, само че удар на Хари Магуайър с глава срещна напречната греда, след което топката бе избита от голлинията от Мохамед Салису.

Домакините излязоха напред в резултата посредством Че Адамс, чийто удар се отби във Фред и влетя във вратата на гостите. Все отново те изравниха през втората част, когато Мейсън Грийнууд прати топката сред краката на Алекс МакКарти и на процедура донесе точката на Ман Юнайтед. Лятното попълнение на „ светците” Адам Армстронг пропусна съвършена опция за втори гол от близко, само че Давид Де Хеа направи магическо избавяне, с цел да предотврати загубата за своя отбор.

Домакините оцеляха в седмата минута, откакто гостите извършиха свободен удар. МакКарти се размина с топката, а от сложна позиция Магуайър отигра с глава, само че топката се отби в напречната греда. Последва удар от близко на Марсиал, само че Салису и Ливраменто стопираха топката току преди тя да влезе във вратата на Саутхемптън.

В 13-ата минута Юнайтед още веднъж опита след директен свободен удар да вкара попадение. Люк Шоу центрира отляво, а Пол Погба се извиси над всички в наказателното поле на " светците " и опита с глава, само че прати топката много неопределено. Гостите от Манчестър продължиха да преобладават при владеенето на топката в хода на първата част, само че ударите към вратата на Алекс МакКарти секнаха към средата на първото полувреме. В 28-ата минута Адам Армстронг приключи чудесна офанзива от Муса Дженепо, само че шутът му бе прекомерно слаб.

Противно на упованията, само че Саутхемптън откри резултата след 30 минути игра. Домакините осъществя солидно нахлуване, а топката попадна в Че Адамс, който шутира от междинна отдалеченост, топката се отби в крайници на Фред и влетя неспасяемо във вратата на Де Хеа - 1:0 за Саутхемптън.

Пет преди края на първата част Ливраменто направи страховит рейд отдясно и опита да комбинира с Армстронг, само че пасът му не отиде при нападателя. Последва неточност при изнасянето на топката от гостите, само че Уолкът не съумя да я накаже с втори гол във вратата на " алените дяволи ". В 44-ата минута МакКарти направи фантастично избавяне, откакто Неманя Матич обстрелва вратата на домакините с глава след корнер, само че стражът се оправи извънредно добре в тази обстановка.

Второто полувреме стартира под диктовката на Ман Юнайтед, който стигна до гол в 55-ата минута. Пол Погба комбинира с къси пасове в наказателното поле с Бруно Фернандеш, а френският халф сви вдясно за Грийнууд, който прати топката през краката на МакКарти - 1:1.

Четири по-късно Погба бе доста покрай гола, откакто с едно придвижване излъга трима футболисти на Саутхемптън на границата на наказателното поле на домакините, само че ударът му с левия крайник отиде настрана. Мейсън Грийнууд стреля с глава малко по-късно, откакто Люк Шоу достави прелестен пас отляво за Санчо. Той върна обратно за Фред, който подаде елегантно за Грийнууд, само че ударът на младия нападател отиде навън. В 65-ата минута гостите можеха да вкарат втори гол, откакто Уан-Бисака пласира съвършена топка за Фернандеш. Португалецът отигра с глава, само че МакКарти мазета.

Четвърт час преди края на срещата „ светците” имаха на два пъти късмет още веднъж да излязат напред в резултата. Че Адамс прати топката към Адам Армстронг след корнер, само че вторият не съумя да довкара топката. Миг преди този момент пък Магуайър загуби в неприятна зона топката, а Уърд-Праус подаде за Армстронг, който шутира, само че Де Хеа направи ослепително избавяне. Десетина минути преди края Де Хеа боксира удар на Уърд-Праус от фаул.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно и по този начин дуелът приключи при резултат 1:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР