Отборът на Сакраменто Кингс постигна неочаквана за мнозина лесна победа

...
Отборът на Сакраменто Кингс постигна неочаквана за мнозина лесна победа
Коментари Харесай

Везенков отново с минимален принос за победа на Сакраменто Кингс

Отборът на Сакраменто Кингс реализира непредвидена за мнозина лесна победа при гостуването си на Мемфис Гризлис. Тимът на Майк Браун надигра изрично " гризлитата " със 123:92 (34:29, 36:29, 31:21, 22:13) в среща от постоянния сезон на НБА, която бе последна за календарната 2023-а за двата отбора. Александър Везенков получи единствено три минути игрово време в края на последната четвърт, като записа 2 точки и 1 битка на сметката си. Включването на най-полезния състезател в Евролигата пристигна при внушителна преднина в интерес на неговия отбор, като той игра в т. нар " garbage " минути в дуела.

Това е втората поредна победа в актива на Кингс, които се намират на петото място в класирането на Западната конференция с баланс от 19-12. Мемфис пък изигра ужасяващ мач в нахлуване и инкасира третото си поредно проваляне, като тимът на Тейлър Дженкинс остава надалеч от зоната на плейофите - 13-а позиция с актив от 10-22.

Малик Монк избухна с 27 точки, 5 битки и 5 асистенции за единствено 21 минути от пейката на Сакраменто. Ди`Аарън Фокс наниза 24 точки, Домантас Сабонис се отличи с шестия си трипъл-дабъл за сезона с 13 точки, 21 битки и 12 асистенции, Трей Лайлс вкара 12 точки, а Харисън Барнс и Кийгън Мъри способстваха надлежно с по 11 и 10 точки.

Джарън Джаксън-младши завърши с 18 точки за тима на Мемфис. Дезмънд Бейн и Люк Кенард означиха по 17, колкото има и суперзвездата на отбора Джа Морант. Маркъс Смарт прибави още 12 точки.
 Георги Глушков: Сашко Везенков е толерантен и интелигентен
Георги Глушков: Сашко Везенков е толерантен и интелигентен

В НБА изтезават играчите от Евролигата, с цел да се доказват
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР