Отборът на Сакраменто Кингс е четвъртфиналист в новия In-Season турнир

...
Отборът на Сакраменто Кингс е четвъртфиналист в новия In-Season турнир
Коментари Харесай

Везенков вдъхнови Сакраменто за невероятен обрат

Отборът на Сакраменто Кингс е четвъртфиналист в новия In-Season шампионат на НБА. Александър Везенков и съотборниците му попариха Голдън Стейт Уориърс със 124:123 (29:37, 26:35, 40:32, 29:19) в “Голдън 1 Сентър ” след надвит панер на Малик Монк седем секунди преди края. Така “кралете ” приключват група “C ” без загуба и не престават към елиминациите на конкуренцията с актив от 4-0. На четвъртфиналната фаза на шампионата Сакраменто ще се изправи против Ню Орлиънс Пеликанс във вторник заран, като хазаин на срещата е отборът на Кингс. Победителят ще се изправи против ЛА Лейкърс или Финикс Сънс в Лас Вегас.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacramento Kings (@sacramentokings)

Възпитаниците на Майк Браун съумяха да наваксат пасив от 24 точки по пътя към успеха. Александър Везенков игра 15 минути в срещата, като въодушеви своя отбор с 8 точки, 4 битки. Също по този начин 2 чадъра и 1 асистенция при 3/8 пукотевица от игра, в това число 2/6 от тройката с +/- от +17. Първата му поява в дуела пристигна едвам в края на третата четвърт, когато отборът му губеше с 16 точки при 80:96. Той обаче бързо заслужи доверието на треньорския щаб да остане до края на мача. Това стана откакто върна тима си в битката с пет бързи точки за 101:107. Везенков се отличи и със страхотна отбрана в срещата, като един път блокира под коша Дарио Шарич. Освен това върна с чадър Стеф Къри и провокира основни неточности и пропуски на суперзвездата на гостите.

По този метод Сакраменто усилва салдото си за сезона до 10 победи и 6 загуби. “Кралете ” заемат шестото място във краткотрайното класиране на Западната конференция. Голдън Стейт пък е на осмата позиция с актив от 8 триумфа и 10 провали. Както е известно, мачовете от In-Season шампионата се смятат и в постоянния сезон, като единственото изключение е финалният мач за трофея.

Източник: sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР