Отборът на Манчестър Сити не срещна особени трудности в градското

...
Отборът на Манчестър Сити не срещна особени трудности в градското
Коментари Харесай

Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби

Отборът на Манчестър Сити не срещна особени компликации в градското дерби против Юнайтед, побеждавайки на своя „ Етихад” с 4:1. Така „ гражданите” завоюваха един от най-сериозните си конфликти до края на сезона и още веднъж дръпнаха с шест точки на преследвача за купата Ливърпул. „ Червените” от „ Анфийлд” обаче още веднъж са с мач по-малко.

Отличен мач за отбора на Пеп Гуардиола изигра Кевин де Бройне, който вкара две от попаденията за домакините и бе в основата на съвсем всички рискове пред Давид де Хеа. Другите две попадения за Сити бяха дело на Рияд Марез. За гостите от Юнайтед пък се разписа Джейдън Санчо.
Снимка: БГНЕС  Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби
Във краткотрайното класиране Манчестър Сити е на върха с актив от 69 точки, до момента в който Юнайтед остава отвън Топ 4 с 47 пункта на сметката си.

Двубоят стартира по отличен метод за домакините, които съумяха да открият резултата още с първата си рискова офанзива към вратата на Давид де Хеа. След отлична замяна на пасове по лявото крило сред Грийлиш и Бернардо Силва, последва пас към Де Бройне към точката на дузпата, а за белгиеца не представляваше никаква компликация да порази задачата за 1:0.

Гостите от Юнайтед се пробваха да отговорят съвсем мигновено. Бруно Фернандеш изведе чудесно Фред, само че Едерсон внимаваше и пресече подаването.
Снимка: БГНЕС  Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби
Сити още веднъж погледна по-смело към противниковата врата, а Де Бройне, който несъмнено бе най-активният футболист в редиците на „ гражданите”, имаше нови две доста положителни благоприятни условия. При първата ударът на нападателя спря в тялото на защитник, а при втората Де Хеа трябваше да се намесва уверено, с цел да предотврати нов гол във вратата си.

Футболистите на мениджъра Ралф Рангник съумяха да изравнят резултата с превъзходен гол на Джейдън Санчо. Английският национал получи прелестен пас от Пол Погба, напредна доста добре и откакто финтира защитник на домакините, настройки топката на десния си крайник и с доста техничен и обмислен удар насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата. Едерсон съумя да допре топката, само че не и да я избие отвън рамката на вратата – 1:1.
Снимка: БГНЕС  Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби
Радостта на гостите обаче търпя прекомерно малко. Само шест минути след изравняването на резултата, Кевин де Бройне още веднъж взе нещата в свои ръце и даде нова преднина на домакините. След прелестен пробив на Фил Фоудън и мощен удар към вратата, Де Хеа съумя да избие топката. Последва нов шут от футболист на Сити, само че този път топката спря в тялото на защитник, с цел да попадне в краката на Де Бройне, който с изстреля от няколко метра не остави никакви шансове на противниковия вратар.

В 34-ата минута дуелът бе пресечен за известно време, откакто основният рефер Майкъл Оливър получи сигнал, че има проблем с последовател на трибунитезад една от двете порти. Медицинските екипи се отзоваха неотложно и след къса пауза, срещата бе възобновена.
Снимка: БГНЕС  Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби
Пет минути преди почивката домакините имаха нова отлична опция да усилят преднината си. След прелестна контраофанзива, стартирана от Кевин де Броне, Фоудън бе изведен зад защитата на гостите, напредна отляво и стреля по диагонала, само че около страничния дирек.

В ответната офанзива Джейдън Санчо имаше нов късмет да обстрелва вратата на Едерсон, само че този път ударът му бе извънредно неакуратен и прати топката надалеч от задачата.

До края на първото полувреме Давид де Хеа трябваше да прави нова решителна интервенция, която предотврати сигурен гол. Рияд Марез проби доста добре по десния фланг, оправи се с защитник на гостите и стреля с левия крайник, само че испанският пазач на „ алените дяволи” плонжира и парира изстрела.
Снимка: БГНЕС  Ман Сити разпиля Ман Юнайтед в градското дерби
Второто полувреме стартира с напън на домакините. Футболистите на Пеп Гуардиола стигнаха до няколко корнера пред вратата на Давид де Хеа, само че по този начин и не съумяха да стрелят тъкмо и да застрашат вратаря на гостите.

В 62-ата минута Де Хеа трябваше да се намесва след изстрел на Де Бройне от директен свободен удар, само че вратарят на Юнайтед нямаше проблеми и улови.

Домакините наклониха доста съществено везните в своя изгода в 68-ата минута, когато пристигна и третият гол за „ гражданите” в мача. В негов създател се трансформира Рияд Марез, който се разписа след заучено осъществяване на ъглов удар. Аржирецът получи пас на границата на наказателното поле и удар от въздуха съумя да се разпише. Преди да попадне в мрежата на Де Хеа, топката рикошира леко в крайници на Хари Магуайър, което в допълнение затрудни вратаря на Юнайтед.

Точка на разногласието на „ Етихад” постави Рияд Марез, който осъществя в продължението на срещата. Първоначално попадението на алжиреца бе анулирано поради засада, само че след подробен обзор на обстановката с ВАР, реферът Майкъл Оливър бе длъжен да зачете гола. Повторенията демонстрираха, че защитник на Юнайтед покрива засадата с безусловно няколко сантиметра, които в последна сметка се оказаха решаващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР