Отборът на Хърватия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство

...
Отборът на Хърватия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство
Коментари Харесай

Хърватия спечели дуела с Дания след дузпи и е на четвъртфинал

Отборът на Хърватия се класира за четвъртфиналите на Световното състезание по футбол, откакто победи Дания с 4:3 след дузпи (1:1 в постоянното време и продълженията) в равносилен и трагичен дуел от осминафиналите на шампионата.

Срещата в Нижни Новгород стартира стремително и още в 57-та секунда Матиас Йоргенсен даде преднина на датчаните с най-бързия гол на Световното състезание досега. Централният защитник на „ аления динамит “ се разписа отблизо разстояние след безредие пред вратата на Даниел Субашич, който също не се намеси добре. Хърватите дадоха отговор незабавно и три минути по-късно изравниха, откакто нападателят Марио Манджукич се възползва от неточност в защитата на противника и преодоля Каспер Шмайхел. До края на първата част „ шахматистите “ бяха по-опасният тим и сътвориха няколко благоприятни условия за гол, само че Каспер Шмайхел бе на мястото си и опази своята врата.

След почивката възпитаниците на Здравко Далич изглеждаха обезпокоени от напрежението и рядко нападнаха, до момента в който играчите на Дания започнаха да комбинират добре в предни позиции и сътвориха рискове пред вратата на Субашич, само че завършващите им удари бяха неточни или блокирани от бранителите на Хърватия. В заключителните минути двата отбора играха внимателно и чакаха продълженията.

В тях футболистите на Дания бяха по-активни, само че златният късмет за победа се откри пред Хърватия в 116-та минута, когато Анте Ребич бе изведен чудесно от Модрич и остана самичък против Шмайхел. Ребич преодоля вратаря на датчаните, след което бе препънат от Йоргенсен, а реферът Нестор Питана отсъди дузпа. Нервите на Модрич обаче не устояха и той стреля едва от бялата точка, а Шмайхел отрази удара му. По този метод равенството се резервира и се стигна до осъществяване на дузпи, с цел да бъде избран спечелилият.

Кристиан Ериксен извърши първата дузпа, само че Субашич избави изстрела му. Веднага по-късно Шмайхел продължи с героичните изяви и отрази удара на Милан Бадел. Последваха по два точни изстрела за двата отбора, преди Ласе Шоне да пропусне за Дания. Шмайхел обаче още веднъж имаше точния отговор и върна отбора си в играта със избавяне против Пиварич. Пропуските продължиха със слабия удар на Йоргенсен, който бе отразен от Субашич, а по-късно Иван Ракитич не сбърка и изпрати Хърватия напред с прецизен удар.

По този метод Хърватия се класира за четвъртфиналите на Мондиал 2018, където ще срещне домакините от Русия. Двубоят ще се играе на 7 юли на стадион „ Фищ “ в Сочи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР