Отборът на Фрайбург обаяви привличането на германския национал Матиас Гинтер

...
Отборът на Фрайбург обаяви привличането на германския национал Матиас Гинтер
Коментари Харесай

Фрайбург привлече национал на Германия

Отборът на Фрайбург обаяви привличането на немския национал Матиас Гинтер от състава на Борусия Мьонхенгладбах.

Гинтер се причисли към академията на Фрайбург като 11-годишен и минава през всички юношески обединения на клуба. С Фрайбург той завоюва Купата на Германия за юноши до 19 година през 2011 и 2012 година Преди десетилетие Гинтер дебютира за мъжкия отбор на Фрайбург на едвам 18-години, като означи единствения гол при победа с 1:0 против Аугсбург.

Централният защитник изиграва общо 81 мача с фланелката на Фрайбург преди да премине в състава на Борусия (Дортмунд) през 2014 година За " жълто-черните " Гинтер натрупва 102 мача в Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига и Лига Европа. През 2017 година той печели националния трофей с Борусия, след което минава в Борусия Мьонхенгладбах същата година. Матиас Гинтер записва 178 участия във всички шампионати за " жребчетата ".

Най-големият триумф на Гинтер в кариерата му е спечелването на международната купа от Мондиал 2014 в Бразилия, на едвам 20-годишна възраст. До момента за " Бундестима " той е изиграл 46 мача, в това число и на Евро 2020 предишното лято. Заедно с Нилс Петерсен, Гинтер завоюва и сребърен орден на Олимпиадата през 2016 година в Рио де Жанейро.

" Никога не сме губили връзка с Матиас и той постоянно е поддържал връзка с дома си, както географски, по този начин и в състезателен смисъл. Ние сме доста наясно с качествата, които Гинтер има и ще сложим здрави и реалистични упования дружно с него ", сподели спортният шеф Клеменс Хартенбах.

" Исках да направя нещо особено в кариерата си и няма нищо по-смислено за мен от завръщането в моя дом. Развитието, което претърпя клубът, както и капацитетът в тима и полемиките с клуба през последните седмици бяха страхотни. Да намеря нещо сходно в родния си град, изключително в днешно време, е извънредно рядко. Беше просто идеално пасващо на всички места ", съобщи Матиас Гинтер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР