Отборът на Франция се класира за осминафиналите на Мондиал 2018,

...
Отборът на Франция се класира за осминафиналите на Мондиал 2018,
Коментари Харесай

Франция надви Перу и вече е на осминафиналите

Отборът на Франция се класира за осминафиналите на Мондиал 2018, откакто победи Перу с 1:0 в мач от група С на Световното състезание по футбол, игран в Екатеринбург.

За „ петлите “ това бе втори триумф в Русия, откакто в първия си мач те победиха Австралия с 2:1 и към този момент няма по какъв начин да бъдат изместени от едно от първите две места в групата. Днешната среща бе равностойно, като перуанците имаха териториално и игрово преимущество през множеството време, само че във втора поредна среща не съумяха да го материализират и остават без гол на Световното състезание. Французите от своя страна подвигнаха оборотите в един интервал от първата част и това даде резултат в 34-та минута, когато Пол Погба откри добре Оливие Жиру в наказателното поле, изстрелът на нападателя на Челси се отби в защитник на Пери и Килиан Мбапе осъществя на празна врата.

След почивката южноамериканският отбор натисна в търсене на поврат, само че по този начин и не съумя да го реализира, като най-близо бе да го стори при далечния изстрел на Педро Акино, който срещна гредата и излезе в навън. В последна сметка Франция реализира най-малък триумф и си обезпечи място в елиминационната фаза, до момента в който след второто си следващо проваляне Перу отпадна от Мондиал 2018. В последните си мачове от групата във вторник от 17:00 часа Франция среща Дания, а Пери се изправя против Австралия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР