Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира

...
Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира
Коментари Харесай

Саша Зверев на 1/4-финал в Рим, Пол изрита Медведев

Третият подложен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей кортове от сериите " Мастърс " в италианската столица Рим.

Представителят на Германия се наложи над португалеца Нуно Боржеш с 6:2, 7:5 в четвъртия кръг след час и 27 минути игра.

Двамата си размениха общо четири пробива в първия сет, завършил с триумф за Александър Зверев – 6:2. Във втората част Зверев реализира основен пробив за преднина от 6:5 и завърши срещата със 7:5 при първия си мачбол.

Негов противник в спор за постигане до полуфиналите ще бъде отстранилият Григор Димитров американец Тейлър Фриц, 11-и подложен в Рим.

Седмият в схемата Хуберт Хуркач (Полша) преодоля 17-ия подложен Себастиан Баес (Аржентина) след поврат с 5:7, 7:6(4), 6:4 за два часа и 40 минути игра.

Хуркач ще се изправи в конфликт за класиране на полуфинала против 14-ия подложен Томи Пол от Съединени американски щати, който отстрани втория в схемата Даниил Медведев. Пол надви над съветския тенисист в два сета – 6:1, 6:4 единствено за 74 минути игра.

Медведев стартира мача с пробив и 1:0 в своя изгода, само че позволи Томи Пол да завоюва идващите шест гейма. Във втория сет руснакът отново поведе с 2:0, последва нова серия от четири гейма за американския тенисист, който обърна до 4:2 и в последна сметка победи с 6:4 при първия си мачбол.

На четвъртфиналите ще се срещнат още чилиецът Алехандро Табило и Чжъчжън Чжан от Китай. 29-ият в схемата Табило надделя 16-ия подложен руснак Карен Хачанов със 7:6(5), 7:6(10) и за първи път ще играе на четвъртфинал на шампионат от сериите „ Мастърс “, а Чжан в профил бразилеца Тиаго Монтейро със 7:6(4), 6:3.

21-ят подложен Николас Джари (Чили) се оправи със съпротивата на Александър Мюлер от Франция със 7:5, 6:3 и чака в идващия кръг спечелилия от мача сред Стефанос Циципас (Гърция) и Алекс де Минор (Австралия).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР