Отборът на Ферари ще дебютира своя първи пакет с по-сериозно

...
Отборът на Ферари ще дебютира своя първи пакет с по-сериозно
Коментари Харесай

И Ферари копира въздушните кутии на Ред Бул

Отборът на Ферари ще дебютира своя първи пакет с по-сериозно усъвършенствания от началото на сезон 2023 във Формула 1 по време на Гран При на Испания този уикенд. Последните клюки от падока на „ Каталуния “ са, че измежду новите елементи ще бъдат и нови странични въздушни кутии, чийто дизайн ще бъде въодушевен от този на Ред Бул.

Още от въвеждането на новите аеродинамични правила при започване на предходната година Ферари заложи на личната си идея, която след това бе копирана само от Хаас. Екипът от Маранело резервира концепцията си и за сезон 2023, а в това време по-голямата част от тимовете се насочиха към тази на Ред Бул, която по всичко проличава дава най-хубавите резултати.

През предходната седмица и Мерцедес дебютира своите нови въздушни кутии, които са сходни с тези на „ биковете “, а наподобява в този момент това ще направи и отборът на Ферари. За разлика от „ Черните стрели “, които вкараха своите огромни усъвършенствания в Монако, „ Черните кончета “ ще сторят това на едно доста по-конвенционално трасе като това в Испания, на което доста по-бързо ще се разбере дали подобренията работят, или не.
 Какви ще са измененията във Ферари за Барселона? Какви ще са измененията във Ферари за Барселона?
Въпреки предстоящата смяна във философията на цялата аеродинамика на колата Шарл Леклер съобщи, че не чака чудеса от новите елементи. Освен нови странични кутии в Испания Леклер и съотборникът му Карлос Сайнц ще могат да разчитат още на нов под и изменено окачване. 

„ Не чакаме огромни чудеса, в случай че би трябвало да сме почтени – сподели монегаскът преди старта на уикенда в Испания. – От в този момент нататък ние ще вкарваме дребни усъвършенствания във всяко съревнование. Това би трябвало да сработи в вярната посока, само че не мисля, че ще е огромна разлика. “
 Във Ферари възнамеряват усъвършенствания във всяко едно съревнование до края на сезона Във Ферари възнамеряват усъвършенствания във всяко едно съревнование до края на сезона
Едно нещо, което Леклер се надява подобренията по SF-23 да поправят, е чувствителността на колата към смяната в метеорологичните условия.
 Леклер: Колата ни е прекомерно сензитивна към вятъра Леклер: Колата ни е прекомерно сензитивна към вятъра
„ В момента имаме доста сензитивна кола, която в една обиколка, с нови гуми и верния вятър е доста предвидима. Но в случай че изискванията се трансформират напълно малко тя губи доста прилепяне. Така че ние би трябвало да работим върху това с тази кола. Тези усъвършенствания няма да ни дадат толкоз доста показване, само че ще ни разрешат да сме по-постоянни през уикенда, което да ни разреши да запишем по-силен резултат в неделя “, сподели Леклер.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР