От втората по големите група в настоящото 47-о Народно събрание

...
От втората по големите група в настоящото 47-о Народно събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ не взеха мандата, Радев свиква консултации от утре

От втората по огромните група в актуалното 47-о Народно заседание ГЕРБ-СДС отхвърли, както бяха оповестили по-рано, да одобряват втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

" Групата на ГЕРБ-СДС няма да упражни даденото й от Конституцията на Република България право за реализация на изследователски мандат и сформиране на държавно управление в 47-то Народно заседание и няма да уточни министър-председател, който да получи мандата ", сбита бе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Български напредък " заема мястото на Има Такъв Народ в идващия парламент

Според проучването на " Маркет линкс "

Както повелява Конституцията, Радев връчи втория изследователски мандат на втората по величина парламентарна мощ. Макар от ГЕРБ неведнъж да оповестиха, че ще върнат незабавно мандата, от партията на Борисов показаха благосклонност да вземат участие в консултациите, които президентът ще свика преди връчването на третия мандат, което би трябвало да се случи в 7-дневен период.

" Уважавам решението ви като политическа мощ, която нееднократно удостовери това свое решение . Но в парламентарните републики парламентарно показаните политическите партии носят директна отговорност за лъчение на управническо болшинство и образуване на държавно управление. Независимо дали са в ръководство или в съпротива , народните представители носят своята отговорност за намиране на излаз от задълбочаващата се рецесия ", разяснява отхвърли на ГЕРБ да вземат мандата Румен Радев.
 Демократична България още не са говорили за коалиция с Политическа партия, само че няма да търсят поддръжка от опозицията
Демократична България още не са говорили за коалиция с Политическа партия, само че няма да търсят поддръжка от опозицията

Ще опитаме да съберем още веднъж някогашната коалиция

Президентът още на следващия ден привиква съвещания с парламентарно показаните партии преди връчването на третия мандат. " За да чуем по какъв начин те виждат излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за съдружни диалози, за търсене на болшинство в този парламент, към какви цели и стратегии могат да се обединят ", сподели той.

" Въпросът за властта, който е значим, не анулира отговорността пред обществеността и жителите . Българите чакат от властта решения и отбрана на националните ползи ", разгласи президентът.

Началото на октомври е най-удачното време за осъществяване на избори , в случай че консултациите не се увенчаят с триумф макар напъните за сглобяване на управническа формула в настоящия парламент, изрази към този момент позицията си президентът Радев.
 Възраждане не гледа на Стефан Янев като на евентуален сътрудник
Възраждане не гледа на Стефан Янев като на евентуален сътрудник

Ако президентът им даде третия мандат, те ще го върнат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР