От всичко, което каза Борисов, аз запомних това: Ще строим.

...
От всичко, което каза Борисов, аз запомних това: Ще строим.
Коментари Харесай

Важното е едно: Борисов каза, че ще строим АЕЦ Белене

От всичко, което сподели Борисов, аз запомних това: Ще строим. Важното е, че го сподели и това е закрепено. А по какъв начин? Нататък разновидностите са доста. Така енергийният специалист проф. Атанас Тасев разяснява в " Денят онлайн " по Канал 3 предлагането на премиера Бойко Борисов градежът на АЕЦ Белене да се трансформира в общобалкански план.

" Досега не можехме даже да приказваме за градеж, тъй като има мораториум - до момента нямаше такава фраза. Дори да построиш на площадката едно барбекю, ще бъде затворено, тъй като има мораториум ", уточни професор Тасев.

Според него най-важното е декларираното желание да се строи АЕЦ Белене. А дали от балканските страни или не, " това няма значение ", безапелационен е професорът.

Другият посетител - енергийният специалист Еленко Божков, който напомни, че преди година на една конференция е издигнал тази концепция, поддържа думите на проф. Тасев: " Както сподели професорът - най-важното е декларираната през днешния ден обществена решителност. "

Еленко Божков считат, че думите на Бойко Борисов през днешния ден тежат, тъй като " какво ще стане с реномето на този министър-председател, в случай че на следващия ден каже нещо друго? "

По другата гореща тематика в енергетиката - пазаруването на ЧЕЗ от страна на компанията " Инерком ", Еленко Божков посочи, че публичният резонанс е доста мощен, за сметка на прозрачността на сходна огромна покупка.

" Не ви ли прави усещане, че тази вест или скандал, като публичен интерес доближава до Истанбулската спогодба? И второто, което прави усещане, е че значително има едно разстройване измежду по-голяма част от специалистите, политическите анализатори и представители по отношение на яснотата, прозрачността на договорката, произхода на финансите. Това са неща, които, меко казано, будят разстройване ", счита Еленко Божков.



Той отиде още по-далеч като разгласи, че продажбата на ЧЕЗ може да има като последица политическа рецесия. " В мен се затвърждава едно разбиране, че от тази договорка може да се стигне до политическа рецесия, тъй като настроенията са доста мощни ", съобщи Еленко Божков.

Той уточни за образец острата реакция на премиера Борисов на мненията, че страната би могла да изкупи ЧЕЗ вместо " Инерком ".

" Премиерът реагира, тъй като се намесва страната и стартират да се откриват детайлности за договорката, което не му харесва ", сподели той.

Вижте във видеото цялата забавна полемика на проф. Атанас Тасев и Еленко Божков в " Денят онлайн ":
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР