От времето, когато английският лекар и биолог Едуард Дженър прилага

...
От времето, когато английският лекар и биолог Едуард Дженър прилага
Коментари Харесай

6 мита за ваксините

От времето, когато британският доктор и биолог Едуард Дженър ползва първата ваксина в света, с която стартира епичната борба против смъртоносната едра шарка, са минали към 200 година

Днес по данни на СЗО в международен мащаб едно на всеки 5 деца към момента не получава рутинни животоспасяващи имунизации, а към 1.5 милиона деца към момента умират всяка година от заболявания, които могат да се предотвратят посредством ваксини, които към този момент съществуват.

С риск да предизвикам всезнаещите лаици, които имат мнение във всяка или съвсем всяка област, ще се опитам да оборя някои от митовете за вредата от имунизациите.

• Във имунизациите има алуминий

Алуминият е третият най-често срещан метал в околната среда.

Има го в питейната вода, в много храни, а при потреблението на алуминиеви съдове, той се отделя в дребни количества в храната. В някои ваксини, чиято роля е да провокират по-бърз имунен отговор, има алуминий.

Ако детето ви има всички наложителни ваксини, от тях то ще е “получило ” 4 мг алуминий за 6 месеца. Ако го кърмите, за същия интервал, ще получи над 10 мг., а в случай че яде приспособено мляко – над 100.

• Във имунизациите има живак

Живакът е метал, който постоянно стряска хората повече от нужното. Използването му във имунизациите е било за да се „ консервират “.

Още при започване на 90-те е имало майки, които са били мощно срещу и живакът е отстранен като консервант.

След премахването му същите майки пощуряват двойно повече, смятайки, че щом е отстранен, в действителност е бил нездравословен.

Доказано е, че живакът под формата на тимерозал не е нездравословен за здравето. Но все пак той е отстранен от актуалните ваксини.

• Във имунизациите има формалдехид

Той се употребява за „ ликвидиране “ на вирусите или бактериите, от които се „ вършат “ имунизациите. Следва стадий на филтриране, след който от формалдехида има единствено следи. Много по-малко в сравнение с има по принцип в кръвта.

Прочетете останалите 3 мита за имунизациите на уеб страницата на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР