От векове човечеството разчита на лечебните сили на растенията. А

...
От векове човечеството разчита на лечебните сили на растенията. А
Коментари Харесай

Всяка зодия си има своето лечебно растение. Вижте кое е вашето!

От епохи човечеството разчита на лечебните сили на растенията. А в този момент към този момент знаем, че за всеки зодиакален знак "отговаря " несъмнено растение.

Кардамон за Овен

Овнита обичат да работят. Ароматът на кардамон ги кара да се усещат по-живи, дейни, укрепва борбения им дух.

Кресон за Телеца

Телецът обича ароматите на вкусните ястия и една саксийка с кресон на прозореца ще му помогне да се радва на положително здраве и въодушевление.

Мента за Близнаците

Близнаците са зодията, която постоянно търси разнообразието. И ароматът, който най-вече им подхожда е този на ментата. Ободрява духа и усъвършенства концентрацията, подкрепя храносмилането и прочиства организма от отрови. Анасонът също е подобаващ. Неговото меко сладникаво благоухание бързо успокоява нервите - всички знаем, че Близнакът мъчно намират покой.



Риган за Рак

Риганът възбужда апетита и заздравява стомаха, по тази причина е съвършен за Раците. Лайката също е подобаваща. Тя съдържа субстанции, подхранващи кожата, а също по този начин и усъвършенства съня, и има антидепресантно деяние.

Камфор за Лъвовете

Укрепва нервите и организма като цяло, което го прави съвършен за тази зодия. Динамични и целеустремени, от време на време Лъвовете може да прекрачат енергийната си граница и тогава на помощ идва розмаринът. Босилекът също е добър за градината на Лъва.



Копър за Девата

И като билка, и като фалшификация той е незаместим за зодия Дева. Има успокояващо и отпускащо деяние върху тялото и духа. Точно това, от което се нуждае нервната Дева, с цел да се малко от света, който от време на време я натоварва.



Лавандула за Везните

Лавандулата укрепва тялото и духа и се грижи за кожата. Градинският чай пък има подсилващо и стимулиращо деяние, само че също по този начин прочиства организма от шлаки и има кръвоспиращ резултат.

Хрян за Скорпиона

Хрянът съдържа лековити субстанции (например синапено масло, калий, калций и витамин С), а и малко пикантен - толкоз, че да провокира сълзи в очите на Скорпиона и да го смъкна на земята за миг...

Мащерка за Стрелеца

От чист идеализъм и положителни планове Стрелецът от време на време желае доста неща едновременно, което освен е изтощително, само че може да докара и до неточности. Тогава е добре да има разполагаем мащерка. Тя укрепва нервите и покачва концентрацията, укрепва имунната система и контролира кръвното налягане.

Жълт кантарион за Козирога

Амбициозни, работливи и с възприятие на дълг, Козирозите рядко си разрешават отмора и настойчиво преследват задачите си. Това води до чести депресии, а жълтият кантарион е доста подобаващ, тъй като има общо укрепващо и успокояващо деяние и най-много усъвършенства настроението.

Маточина за Водолеите

Маточината ободрява духа и покачва концентрацията, има подобряващи храносмилането и прочистващи от отрови свойства. Идеална е за Водолея, който от време на време изпада в депресивни настроения, има потребност от концентриране или освежаване.

Кимион за Риби

Кимионът заздравява стомаха, отстранява газовете и ароматизира устната празнина, работи укрепващо на целия организъм.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР