От вече две седмици глобалните медии се опитват да погребат

...
От вече две седмици глобалните медии се опитват да погребат
Коментари Харесай

Кой стои зад слуховете за смъртта на Ким Чен Ун?

От към този момент две седмици световните медии се пробват да погребат севернокорейския водач Ким Чен Ун. Москва и Пекин не се доверяват на информацията на западната преса, а Пхенян акцентира, че информацията за неприятното здравословно положение на водача на Северна Корея е погрешна и злонамерена. Кой може да е заинтригуван от разпространяващите се клюки за здравето на севернокорейския водач? Този въпрос разясняват от съветското издание " Взгляд ", в материал, представен от организация " Фокус ".
В събота вечерта (25 април) няколко международни медии оповестиха за гибелта на Ким Чен Ун, ръководител на Държавния съвет на Северна Корея. Така американското издание New York Post, базирайки се на " доста стабилен източник " в Hong Kong Broadcast network, заяви за " вероятната гибел " на севернокорейския водач. А японският седмичник Shukan Gendai съобщи, че Ким Чен Ун е получил сърдечен удар, след което е приет в болница по неотложност в най-близкото интензивно поделение. Нещо повече, сега той е във " вегетативно положение ", съгласно вестника.
Обърнете внимание, че западните медии се пробват да „ погребат “ Ким Чен Ун от няколко седмици. Например, не толкоз от дълго време, CNN, базирайки се на източник в Белия дом, заяви за неприятното здраве на севернокорейския водач. След това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп искаше да се свърже с него. Китай обаче се усъмни в надеждността на сходна информация, а Кремъл разгласи желанието си да изчака формалните данни.
В същото време формалните управляващи в Пхенян отхвърлят информацията за тежкото положение на Ким Чен Ун и оповестяват единствено, че президентът благодари на служащите на най-големите строителни планове в страната през последните години в град Самджиен. Посланикът на Пхенян в Москва Син Хон Чол също не удостовери слуховете за положението на водача. Любопитно е, че Сеул също не счита, че информацията за гибелта на водача на Северна Корея е достоверна.
„ Позицията на държавното управление е солидна. Ким Чен Ун е жив и здрав ”, споделя Мун Йонг Ин, основният консултант по външна политика на президента на Южна Корея, представен от CNN. 
Между другото информацията за неприятното здраве на севернокорейския водач не идва от нищото. На 15 април, когато в Северна Корея чества Денят на слънцето и рожденият ден на създателя на страната Ким Ир Сен, неговият внук Ким Чен Ун, обратно на традицията, отсъства от тържествата. От друга страна, самите тържества през тази година бяха скромни поради вероятното разпространяване на ковид в страната.
" Докато не забележим тялото му, несъмнено не можем да кажем нищо, само че не би трябвало да се доверявате на анонимни и на източници със съмнителна известност “, съобщи пред вестник „ Коммерсантъ " Константин Асмолов, съветски експерт по обстановката в Корея. Според него за Пхенян би било по-болезнено, в случай че Ким Чен Ун не почине, „ а остане във вегетативно положение, тъй като в този случай не е ясно какво ще стане с властта “.
В същото време Ким Йон Ун, водещ откривател в Центъра за корейски проучвания в Института за Далечния изток на Руската академия на науките, счита, че да се приказва за положението на севернокорейския водач, е рано. 
„ Ким Чен Ун е същият човек като всички. Той можеше да настине, да си почива или да отиде на ревизия в секретните бази в страната. Защо управляващите да демонстрират всичко това на хората? “, пита специалистът пред вестник " Взгляд ". Той добави, че в Южна Корея и Съединени американски щати има доста заинтригувани кръгове, които преувеличават сходни клюки.
" Хронологически осведомителната акция е стартирана от изданието NK Daily, което всъщност се финансира от южнокорейското разузнаване. CNN, компания, която популяризира подправени вести, поддържа Демократическата партия на Съединени американски щати и е главен критик на Доналд Тръмп ", продължи Ун. 
„ Защо те (CNN) се включиха в тази акция? Миналата седмица Тръмп съобщи, че е получил писмо с положителни думи от Ким Чен Ун. На идващия ден Пхенян прикани Съединени американски щати да не подвеждат хората и заяви, че не са изпращали писма. Тогава съперниците на президента осъзнаха, че сред Тръмп и Ким Чен Ун може да се сътвори спор и това да се употребява като част от президентската конкуренция в Съединени американски щати, добави специалистът. 
" В това има локига. Във външната политика Тръмп няма с какво да се похвали. Той излезе от съглашението за климата, връзките с Русия са по-лоши от всеки път, кавгите с Европейски Съюз не престават, налице е и комерсиалната война с Китай и проблемите в Близкия изток. Единственото позитивно нещо са връзките с ръководителя на Северна Корея “, акцентира още Ким Йон Ун.
„ За последните две години и половина Пхенян не организира нуклеарни проби. Тръмп е единственият президент на Съединени американски щати, който се срещна с водача на Северна Корея и посети нейната територия. Следователно, в случай че Ким почине, всички тези достижения ще бъдат безполезни за Тръмп “.
Междувременно в западните медии сестра му Ким Йо-чен се смята за евентуалната наследница на водача. 
„ Тя през април стана претендент за член на Политбюро на Корейската партия на труда. В допълнение, Ким Йо-чен заема поста първи заместник-ръководител на пропагандата и пропагандата на Централен комитет на Корейската партия на труда и се носи слух, че е виновна за поддържането на позитивния имидж на Северна Корея в света. Освен това тя към този момент направи сурови изказвания по отношение на междукорейските и американско-севернокорейските връзки. Момичето е мъдро и надъхано ”, изясни Асмолов. 
„ Тя в действителност е доста упорита и целенасочена жена. Тя има повече от десетилетие опит в държавните структури. Освен това тя натрупа опит в интернационалните договаряния с Южна Корея, Съединени американски щати и други страни ", добави той.
„ Що се отнася до останалите представители на севернокорейския хайлайф, те работят в същия режим. Например, през вчерашния ден министър председателят Ким Дже Рен пътува до провинцията, където изследва работата на строителните войски. Мислите ли, че в случай че Ким Чен Ун беше в кома по това време, министър председателят му ще пътува из страната? Всички биха били заети с други неща “, споделя Ким Йон Ун.
В същото време специалистът е склонен, че няма надеждна информация за положението на Ким Чен Ун и даже водещите разследващи организации в света не могат да го получат. Освен това протичащото се не е казус. През 2014 година Ким Чен Ун не се появи на обществено място за месец и половина. Тогава съгласно медиите той беше получил пострадване, получено по време на военна инспекция.
„ Ето за какво мисля, че в Северна Корея не се случва нищо изключително. Просто би трябвало да изчакате и всичко ще стане ясно “, заключи Ким Йон Ун.
Темата продължава и в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР