От вчера до другия четвъртък включително ще се проведе третиране

...
От вчера до другия четвъртък включително ще се проведе третиране
Коментари Харесай

Над 15 000 декара ще бъдат обработени срещу комари в община Сливо поле

От през вчерашния ден до другия четвъртък в това число ще се организира отнасяне против комари с наземна техника на територията на община Сливо поле. Обработката ще се извърши на повърхност от над 15 500 дка. и ще бъде с препарата „ ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ “ с изискваната за него доза. Третирането ще обхване 11 обитаеми места от общината. Тази вечер от 20.30 часа то ще се организира в град Сливо поле. Утре по същото време напръскване ще се извърши в Ряхово, а в неделя в Голямо Враново. На 10 юни /понеделник/ третирането против комари ще стартира от Бабово в 20.30 часа, а в 21.30 такова ще се организира в Бръшлен. Във вторник още веднъж от 20.30 часа напръскване ще има в Малко Враново, а в 21.30 часа в Черешово. На 12 юни в същия часови диапазон пръскания против комари ще има в Стамболово и Кошарна, а в четвъртък такива мероприятия ще се проведат в Борисово и Юделник.

При смяна на метеорологичните условия е допустимо да има изменение на посочените дати. Припомняме, че притежателите на пчелини са длъжни да подхващат ограничения за запазване на пчелите и пчелните фамилии от отравяне. Координатор на дезинсекционното мероприятие е Галина Иванова от Община Сливо поле и нейният телефон за връзка е: 0884572444.

Такива пръскания се организират и в останалите общини от област Русе, като във всички общински администрации в региона е основана организация за навременно информиране на пчеларите при идни третирания против комари и други вредители.

Припомняме, че преди по-малко от месец Драгомир Драганов изиска от сътрудниците си в Гюргево синхронизиране на пръсканията от двете страни на река Дунав. Наземните третирания на територията на Румъния се плануват да продължат до октомври, а авиационните ще се реализират на три стадия – през май, юли и август.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР