От ЦСКА използваха официалния си сайт, за да поздравят легендарния

...
От ЦСКА използваха официалния си сайт, за да поздравят легендарния
Коментари Харесай

ЦСКА със специална изненада за 55-ия рожден ден на Христо Стоичков

От ЦСКА използваха формалния си уебсайт, с цел да поздравят именития Христо Стоичков за неговия 55-и рожден ден. „ Червените “ записаха особено видео, в което своите пожелания към Камата насочат част от играчите, треньорът Бруно Акрапович и емблематичния за клуба хазаин Добри Димов, именуван от всички Бай Добри.

Армейци,
през днешния ден именитият Христо Стоичков чества своя 55-и рожден ден.

Стоичков е троент първенец на България, четирикратен притежател на Купата на България и притежател на първата в историята Суперкупа на страната.

С ЦСКА той играе и на полуфинал за КНК през 1989 година, когато става голмайстор на шампионата с 11 попадения. Печели наградата " Златната обувка " за голмайстор на Европа през същия интервал.

През 1990 година Христо Стоичков е трансфериран в Барселона за рекордните в оня интервал 4 милиона $. С екипа на каталунския гранд печели пет пъти купата на Испания, Купата на европейските първенци през 1992 година и Суперкупата на Европа през същия сезон.

Стоичков е в основата и на незабравимото американско лято през 1994 година и с помощта на неговите голове България стига до четвъртото място в света. Той е и голмайстор на Световното състезание с шест попадения.

Силните му изяви в Барселона и с националния екип му носят и " Златната топка " за най-хубав футболист на планетата през 1994.

За националния тим на България той има изиграни 87 мача, в които бележи 37 гола. Участник е на два Мондиала и на Европейското състезание през 1996 година, а след края на спортната си кариера е народен селекционер в интервала 2004 - 2007 година.

От лятото на 2016 година Христо Стоичков е акционер в ПФК ЦСКА, а по случай празника на легендата на българския футбол целия тим на ЦСКА насочи специфичен привет към най-успешния български футболист за всички времена в сантиментално видеопослание.

Пожелаваме на Христо Стоичков здраве, благополучие, шанс и още доста персонални и професионални триумфи!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР