От ЦСКА 1948 излязоха с декларация, в която категорично се

...
От ЦСКА 1948 излязоха с декларация, в която категорично се
Коментари Харесай

Нова декларация от ЦСКА 1948 - този път за формата на първенството

От ЦСКА 1948 излязоха с декларация, в която изрично се афишират срещу смяната на формата на efbet Лига.

Публикуваме декларацията на ЦСКА 1948 без редакторска интервенция:

До футболната общност в България,

Получихме питане вид „ анкета “ от Българската професионална футболна лига по тематиката за смяна на формата за осъществяване на дуелите от efbet Лига през идващия сезон и връщането към състезание с 16 тима, които да играят по две срещи между тях.

В резултат на това ние от ФК ЦСКА 1948 държим да подчертаем, че заставаме твърдо срещу сходен вид промени, тъй като:

1. Смятаме за неправилно разпоредбите на шампионата да се трансформират по време на самото му осъществяване, още по-малко в заключителната му фаза. Каквато и да е смяна в този миг безусловно би обезсмислила неговото продължение. Не считаме, че и сходни промени биха се наложили в резултат на ограничения, свързани с пандемията от ковид, както и не виждаме никаква директна връзка сред двете тематики. В добавка на това следва да се означи, че никое от водещите шампионати в европейски мащаб не подхваща промени във формата на шампионата си на този стадий.

2. В този си тип efbet Лига към този момент е надалеч по-интересен шампионат с по-високо качество на продукцията, в който един против различен се изправят клубове, стремящи се към все по-добри резултати във всяка среща. Тимовете значително са конкурентноспособни, което пък ги окуражи да разчитат единствено и само на личните си сили на терена, а не на каквито и да е било фактори отвън него. Двубоите от шампионата получиха освен повече смисъл, само че и провокират по-голям зрителски интерес, с помощта на формата. Отборите пък се борят до последно за местата си.

3. Несъмнено промени на формата биха довели и до понижаване на приходите от телевизионни права, заради две съществени аргументи. Първата е, че в шампионата ще се изиграват по-малко мачове (по-малко дуели ще бъдат излъчвани) и разумно малкия екран с права за срещите би поискала преразглеждане на контрактуваната сума. Втората причина е, че макар по-малкото мачове в шампионата, разпределението на средствата ще бъде сред повече участници. Това би наложило и ново преразпределение.

С почитание,

Ръководството на ФК ЦСКА 1948
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР