От този месец трудовите възнаграждения на служителите в АвтоВАЗ ще

...
От този месец трудовите възнаграждения на служителите в АвтоВАЗ ще
Коментари Харесай

АвтоВАЗ вдига заплатите и въвежда четиридневна работна седмица

От този месец трудовите хонорари на чиновниците в АвтоВАЗ ще бъдат индексирани с 3.5%, оповестява пресслужбата на Самарска област, представена от ТАСС. Според губернатора на региона нарастването на заплатите приказва за " устойчивото положение на завода в комплицирана икономическа обстановка " и " позитивен симптом за стабилизиране на автомобилния бранш, който е системообразуващ за района ".

Освен че ще вземат повече, от 1 януари чиновниците на АвтоВАЗ ще работят един ден по-малко. Решението на управлението за прекосяване към четиридневна работна седмица е подбудено от отрицателните прогнози за развиването на съветския авто пазар.

Преди 2 дни VK-групата " Нетипичный АВТОВАЗ " разгласи, че междинното трудово заплащане в АвтоВАЗ е 41 876 рубли (€456). След индексирането служащите във Волжския авто цех към този момент ще вземат 43 342 рубли (€478).

Според ръководителя на профсъюзната организация " Единство " в АвтоВА Леонид Емшанов обаче междинната заплата в предприятието е към 30 000 рубли бруто (€326) и 25 000 рубли (€271) нето след удържане на подоходен налог, синдикални вноски и купони за храна. В подобен случай след нарастването тя ще стане 31 050 рубли (€342) нето и 25 875 (€285) бруто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР