От товарен микробус доброволци и войници раздават картофи и плодове.

...
От товарен микробус доброволци и войници раздават картофи и плодове.
Коментари Харесай

Войната в Украйна: какво ще стане с Мариупол

От товарен микробус доброволци и бойци раздават картофи и плодове. Групичка хора, в това число деца, са не наредили и жадно чакат да получат пресни хранителни артикули. Кадрите са снимани и показани от съветската държавна организация Риа Новости, а посланието е ясно: съветските войски се грижат за тези от жителите на Мариупол, които са останали в града.

" Благодарим, че още веднъж има вода. Надяваме се скоро да имаме също и ток и газ, както и мир ", споделя локална жителка.

Навсякъде в Мариупол се разчиства – най-малко по този начин настояват съветските медии. В града честват успеха над последните украински бойци, които предходната седмица се предадоха. Кадрите от значително опустошения град внушават, че нормалността се завръща.

Кметът е напуснал града

По украинската телевизия кметът Вадим Бойченко опровергава това: „ Канализацията е развалена, а в града към момента живеят към стотина хиляди души. Лекари настояват, че има заплаха от инфекциозни заболявания като холера и дизентерия. За същото предизвестиха и от Организация на обединените нации. "

Бойченко обаче от дълго време е напуснал града, а властта се упражнява от други. В началото на април неговите функционалности бяха конфискувани от някогашния локален народен представител Константин Ивашченко, който е бил член на проруската партия „ Опозиционна платформа за живота ". Главната прокуратура на Украйна го подозира в държавна измяна.

Идат съветските монументи

Новите властимащи приготвят слагането на монументи, в това число се работи върху алея със засадени ели – в памет на починалите за „ освобождението " на града, както съветската страна назовава окупацията. Русия пристигна, с цел да остане, съобщи при започване на май водачът на сепаратистите Денис Пушилин. Сега започвало разминирането на пристанището, възобновяване на разрушените жилища, а Мариупол щял да стане курортно населено място.

Украинският боен специалист Олег Жданов обаче откровено се съмнява в това: „ Щом ще възвръщат града, значи би трябвало да обезпечат средства от съветския бюджет. Въпросът е кой ще ръководи тези финансови потоци. Кадиров, несъмнено. Това в действителност е респект към Кадиров за това, че неговите бойци вземат участие във войната против Украйна. "

Примерът Грозни

Според данни на английското разузнаване чеченските елементи в Мариупол са били ръководени от братовчед на чеченския водач Кадиров. Самият Кадиров съобщи, че при възобновяване ще бъде употребен опитът, насъбран след втората война в Чечения.

Тогава столицата Грозни беше съвсем изцяло разрушена от съветските войски. А това не е изключително добър знак за Мариупол, твърди Жданов. Защото и до през днешния ден в Грозни е възобновен единствено центърът, до момента в който останалите елементи на града не престават да са в руини. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР