От тази седмица Гърция ще започне да налага глоби на

...
От тази седмица Гърция ще започне да налага глоби на
Коментари Харесай

Много лоша новина за неваксинираните в Гърция

От тази седмица Гърция ще стартира да постанова санкции на към 300 000 души над 60-годишна възраст, които не са имунизирани.

Според известията най-късно през днешния ден или на следващия ден министерството на цифровото ръководство ще изпрати съответната кореспонденция на Независимия орган за обществени доходи, който дава отговор за потвърждаването на санкциите.

" Катимерини " оповестява, че евентуално до края на идната седмица санкциите ще се появят като дълг в персоналните сметки на глобените в Taxisnet.

Законът планува жителите над 60 години, които не са били имунизирани до 17 януари, да бъдат глобени с административна санкция от 100 евро за всеки месец, през който не се имунизират. Само за януари санкцията ще е 50 евро.

Съгласно съответното взаимно министерско решение санкциите не се отнасят за лицата, освободени от наложителна имунизация по здравословни аргументи, за хората над 96 години и за тези, които не са могли да заплащат налози през последните три години.

От своя страна министърът на вътрешните работи Макис Воридис съобщи в петък във връзка решението дали неимунизираните служащи да бъдат отстранени от Националната здравна система, че отхвърля термина " уволнени ".

" Уволнението е, когато спирам да работя с някого. Когато отида при здравните служащи и им споделям: " За да предоставяте здравни услуги, би трябвало да сте имунизирани ", аз не съм уволнил никого, а съм сложил изискване за даване на услуги. Ако някой избере да не съблюдава това изискване, той избира да не остане в здравната система ", изясни Воридис.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР