От тази седмица /9 май 2022/ адресната регистрация е напълно

...
От тази седмица /9 май 2022/ адресната регистрация е напълно
Коментари Харесай

Цяла София разполага с електронна система за адресна регистрация

От тази седмица /9 май 2022/ адресната регистрация е изцяло цифровизирана за всички 24 региони на Столична община.

София стартира пилотното поетапно въвеждането на адресна регистрация в разнообразни региони като част от програмата на кмета Йорданка Фандъкова за привличане на нови технологии и развиване на дигитализацията в предоставяните услуги за жителите и бизнеса. 
Смяната на адресна регистрация лишава към 10 минути и изисква заоблачен електронен автограф, предоставян от някои компании, утвърдени от Комисията за контролиране на известията, сподели зам. кметът по дигитализацията на Столична община Генчо Керезов. За да бъде още по-лесно са нужни и законови промени, тъй като по този начин ще отпадне условието за фотография, сканирано копие на нотариален акт, декларация за единодушие – ненужни за тези цели към този момент документи. С оптимизацията на законодателната рамка голям брой процеси по услуги, предоставяни от община за жителите, ще се случват още по-бързо и дейно, посочи също Керезов. 
Столичният общински съвет се сплоти единомислещо към решението системата да се вкара на всички места поетапно с утвърден график и изцяло гратис, с цел да свикнат жителите с услугата. В рамките на няколко месеца всеки четвърти жител, който е употребявал тази услуга във всеки въведен пилотно региона, го е направил електронно през портала. За негативно време направените до момента електронни поръчки през новата система са няколко пъти повече в сравнение с тези в цялата община за последните 6 години.  
Служителите в районните администрации работят с административния модул. Обучението на чиновник трае сред 15 и 30 минути, което прави внедряването на работния развой със системата за административните звена гладко и бързо. Голямото предизвикателство пред Столична община е през идващите години да свържат всички електронни услуги, които предлага, в една обща рамка“, сподели още зам.-кметът по дигитализацията на Столична община. Всичко това е заложено в Стратегията за цифрова промяна на София, която е призната през 2020 и има 7-годишен небосвод.
Можете да промените вашата адресна регистрация изцяло свободно отсам: https://address.sofia.bg/bg, а видео с подробни указания можете да откриете тук. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР