От световното производство на спиртен алкохол една трета се произвежда

...
От световното производство на спиртен алкохол една трета се произвежда
Коментари Харесай

Чужденци научиха в Пловдив какво е ракия

От международното произвеждане на спиртен алкохол една трета се създава в Китай - байджо. След това се подреждат водка, ром и уиски. Индия пък е най-големият производител на уиски. На пазара на високоалкохолни питиета се откроява наклонността за произвеждане и консумация на крафт питиета. Тези данни систематизира Тиери Хейнс - шеф на Spirits Selection, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . По този метод хората се връщат към корените си. На локално равнище ракията е точно такава крафт напитка.

Тиери Хейнс изясни, че в света има интерес към високоалкохолните питиета като уиски и бърбън, като водка и джин, ром. Но в другите краища на света се търсят разнообразни алкохолни питиета. Към джина има интерес в страни като Белгия, Англия. Интересен факт е и това, че джин се създава и в България. В Северна и Южна Америка се търси ромът.

" Ракията е известна напитка на Балканите и националната напитка на България. За нас като хора, които не сме българи, първо трябваше да научим какво е ракия, защото с " ракия " се значат плодови брендита. Но към този момент всичко ни е ясно, тъй като в първия ден на Spirits Selection 2018 имаше 3 майсторски класове за ракията ", описа с усмивка шефът на състезанието.

Той добави, че най-разпространената консумация на високо алкохолни питиета е в три разновидността - в коктейли, като диджестиви или с определена храна. В рамките на състезанието са останали сюрпризирани, че ракията обаче може да се употребява с много огромна гама храни. Начин обаче, по който тази напитка може да придобие по-голяма известност и търсене, е посредством коктейлите. Защото наклонността за консумация на коктейли е международна. И точно тя докара до взрив в цялата високо алкохолна промишленост.

Между 20 и 25 август Пловдив е хазаин на единствения пътуващ интернационален конкурс в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР