От стартирането на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 са

...
От стартирането на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 са
Коментари Харесай

Договори за 2 млрд. лв. са сключени по програма „Иновации и конкурентоспособност“

От стартирането на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 са подписани повече от 2000 контракта (включително финансовото съглашение с „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “) с общ размер на предоставената Безвъзмездна финансова помощ към българския бизнес за близо 2 милиарда лв.. Това разгласи замeстник-министърът на стопанската система Лилия Иванова по време на конгрес, проведен от Бизнес Лейди Клуб.

Иванова изясни, че от началото на програмния интервал досега разплатените средства са малко над 1 милиарда лв. или 38.82% от бюджета на програмата. Успешно е завършило осъществяването на 1331 самостоятелни плана, по които към този момент са осъществени и съответни дефинитивни заплащания. „ Същевременно продължава процеса по осъществяване на плановите действия по 651 контракта за безплатна финансова помощ.

През годината ще започват нови процедури за асортимент на планови оферти за към 300 милиона лв.. През декември 2018 година бе оповестена процедурата „ Подобряване на индустриалния потенциал “, която е с бюджет от съвсем 150 млн. лв., а кандидатстването ще бъде допустимо до 21 май.

Друга процедура, която също се отличава с висок интерес измежду предприятията и е планувана за 2019 година, е за „ Стимулиране внедряването на нововъведения от съществуващи предприятия “ с бюджет от над 100 млн. лв.. През тази година се чака и процедура за съществуващи иновационни клъстери, която цели да поддържа тяхното развиване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР