От сезон към сезон“/From season to season е поетичен проект

...
От сезон към сезон“/From season to season е поетичен проект
Коментари Харесай

От сезон към сезон – поетичен проект на български и американски автори

„ От сезон към сезон “/From season to season е лиричен план на трима създатели от България и Съединени американски щати. Това са Павлина Михайлова – създател на стиховете на български, и американският стихотворец от щата Пенсилвания – Майкъл Бурго, който превежда стиховете и в процеса на работа се въодушевява и основава своя интерпретация към всяко едно стихотворение, като става съавтор на книгата. Към креативната концепция се причислява и художникът Калин Николов с илюстрация към всеки стих, предаващ чувството на авторката за преходността на сезоните и настроението, което те носят.

 Павлина Михайлова, Невена Праматарова и Аделина Христова (от ляво надясно)

„ Особеното на тези стихотворения е, че като че ли са писани по време на локдауна, а в действителност са писани в продължение на 20 години. Това са 12 стихотворения, отдадени на 12-те месеца в годината “, споделя Павлина Михайлова. Тя е създател на още две книги с пътеписи, отдадени на грижата за природата и сега е ръководител на съдружие „ Лечение на Covid-19 с рековалесцентна плазма ”.



Издател на стихосбирката „ От сезон към сезон “/From season to season е българката Аделина Христова, лекар на науките, учител в Pennsylvania State University. Като езиковед, тя е имала собствен курс по „ Мобилно обучение “ като продължение на отдалеченото обучение и е обучавала онлайн студенти в държавния университет на Пенсилвания доста преди пандемията. Тя е основател и шеф на младото бутиково издателство „ АзБукиВери “ в Съединени американски щати, което има над 10 издадени книги. Всички те излизат в три формата – щемпел, електронен и аудиоформат.

„ Целта на нашето издателство е всяка книга да доближи до оптимално доста хора. Първите създатели, които се обърнаха към нас, са българи, които желаеха техните книги да бъдат преведени на британски. Работим с нови създатели, скрити гении, които търсят издател. Към нас се обръщат създатели от Русия, Съединени американски щати и други страни “, споделя издателката Аделина Христова, която се занимава и с преводи от британски и съветски език.



Проектът ще бъде удължен с издаването на календар, в който ще има празна страница за всеки, който се въодушеви и напише свое стихотворение. Творбите ще се събират на пощата на издателството ([email protected]) и без значение от езика, ще бъдат оповестени във втора книга. Ето. 

Чуйте повече от звуковия файл.
Снимките са от книгата и са предоставени от Аделина Христова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР