От седмици всички говорят за скандалната инфлуенсърка Джейми Елиас, която

...
От седмици всички говорят за скандалната инфлуенсърка Джейми Елиас, която
Коментари Харесай

Джейми Елиас обясни защо се е държала така нелепо в Черешката на тортата

От седмици всички приказват за скандалната инфлуенсърка Джейми Елиас, която разбуни духовете в ефира с присъединяване си в " Черешката на тортата ". Тя е родена в България, само че дълги години живее в Ливан и не приказва съвършено български език. Иска, обаче, да стане известна и сподели на всички по какъв начин това може да се случи с едно присъединяване в тв предаване. Макар да не може да готви, тя прикова цялото внимание в кулинарното шоу и цяла България заприказва за нея и научи нейното име, с което Джейми извърши задачата си.

Тя стана обект обаче на нечовечен хейт от страна на известни персони и фенове на шоуто поради нелепото си поведение пред камерата на " Черешката на шоуто ". Появиха се стотици колажи с нейни реплики, които забавляваха феновете и ги накараха най-малко за миг да не мислят за пандемията и финансовата рецесия, която се задава. Шоу Блиц организира особено изявление с нея, в което тя изясни на какво се е дължало държанието ѝ.

- Джейми, по какъв начин би оценила присъединяване ти в „ Черешката на тортата” и по какъв начин реагираш на отрицателните мнения от недоволни фенове?

- 10 плюс за добра актьорска игра и 1 за готвене, тъй като въпреки всичко нарязах краставицата за салатата. (смее се) Когато хората видят красиво момиче с леки усъвършенствания – аз в никакъв случай не съм крила, че имам екстеншъни и филър в устата си, незабавно му лепват етикет още преди да са го опознали. На мен ми беше ясно още през цялото време, че даже и да покажа какъв човек съм в действителност, какъв брой съм старателна и по този начин нататък, хората щяха да ме оплюят отново. Аз не мога да чета доста добре на български, тъй като съм учила в британско учебно заведение в Ливан, а хората помислиха, че не мога да чета и сричам. Трудно ми е да приказвам и добре на български, тъй като мисля редом и на британски, и на български, въпреки всичко съм живяла много дълго време в Ливан. Ето по тази причина реших, че е по-добре да преиграя повече, те по този начин или другояче щяха да ме оплюят, както и стана. Тук обичаме да даваме мнение и оценки за неща, от които въобще не разбираме.

Много от нещата, които излъчиха в предаването, ги бяхме намислили с екипа на Черешката. На моята вечер с посрещането на гостите бях доста нервна, тъй като рядко позволявам непознати хора в обкръжението си. Предавали са ме много през годините и оттогава съм станала много дистанцирана, което ми пречи в връзките с хората. Това е единственото нещо, за което не се усещах добре тогава. С Боби, Искра, Башар и Ваня си станахме приятелчета. Те ми бяха и не престават да са като майки и татковци, които се грижат за мен. Хората от предаването също доста се грижиха за мен, за което им благодаря доста.

Относно отрицателните мнения, затвърдих мнението си, че тук, с цел да станеш " прочут " би трябвало да се правиш на маймуна, няма различен метод. Колкото повече те плюят, толкоз по-голяма звезда ставаш, което е доста тъпо. Хората ми обърнаха такова огромно внимание, а пропуснаха доста значими тематики като лекарите, които се борят за живота на хората с COVID-19. Пропуснаха това, че има хора, които живеят в бедност и повярвай ми аз познавам много такива хора. И за какво го направиха съгласно теб, тъй като това е най-лесният метод за тях. " Дай в този момент да я напсуваме тая, да ѝ намерим Инстаграма и да напишем какъв брой е зле. " ОК, и какво като го напишат, кажи ми?! Това прави ли ги тях положителни хора, стойностни хора, хора с морал?!

Аз не осъждам хората, някой не е непогрешим, само че тук има една сентенция, която научих и е тъкмо за тази обстановка – Не е значимо на мен да ми е добре, а на другия да му е зле. Ако си благ, правиш всичко по разпоредбите – няма да ти се получат нещата. Забелязала съм, че когато някой се провали в нещо тук, хората стартират да го атакуват. В Ливан не е по този начин - там хората са доста по-различни. Семейството ми ме е учило, че хората би трябвало да се почитат и почитат. Те оказват помощ даже и на непознати на улицата – ще го поканят в дома си, ще го нахранят и ще му намерят дом, в случай че няма. Там в никакъв случай няма да ти се подиграят за нищо.

И в случай че ме питаш дали скърбя за нещо от присъединяване си – не, не скърбя. Единствената истина е, че не мога да сготвям.

- От терзание ли изговори тези нелепости или настина не знаеше? (визирам „ камион” вместо „ кимион” и т.н)

- Не, несъмнено. Предния ден, преди Черешката, отидох до Ливанския магазин на Женския пазар и там започнахме да се майтапим за кимион, камион и взех решение, с цел да е по-интересно да го объркам на няколко пъти дружно с хумуса. Имам още една смешна дума, която споделям. На зелевите сърмички им споделям зелеви сърнички. Това си е моя смешка, която използваме с приятелите ми. А аз по този начин се притеснявах да не наподобява преиграно това с камиона, само че щом всички се вързаха, значи съм се справила добре. Има доста смешни колажи, които си ги постнах в Инстаграм и Facebook. Човек би трябвало да има самоирония другояче сме изгубени, в случай че се вземем прекомерно на съществено.

- Влизала ли си различен път в кухнята или това ти беше за сефте?

- Много съм зле в кухнята. Мога да върша единствено елементарна салата и да сваря яйца. Искам да ти кажа, че баницата, която се пробвах да направя в Черешката им хареса на всички. Като стопираха камерите за две секунди и я нямаше. Ето за какво присъединяване ми в Черешката ме окуражи да се науча да сготвям. Затова стартирам да сготвям и ще върша влогове в YouTube, като първо хората ще вземат решение какво да сготвя, ще го направя и най-после ще се разходя на някое място с доста хора и ще накарам да опитат сготвеното. Мисля, че ще бъде много занимателно. При нас в Ливан дамите не са научени да готвят в действителност. Имаме помощници, които го вършат това. Затова не съм и научена да сготвям даже обикновени неща.

- Редица известни звезди изрекоха възмущението си от теб, че нямаш място в народен ефир.

- Знаеш ли, аз не осъждам никого. Всеки има право да мисли, написа и прави това, което усеща. Но ще кажа отново – можеш да си честен стожер, в този момент всички ще ахнат какви думи зная, единствено когато душата ти е чиста и в никакъв случай, но в никакъв случай, не си направил нищо неприятно в живота си – не си продавал душата и тялото си, не си крал, лъгал, мамил. И да не забравяме, че всички сме неверни на този свят по един или различен метод, единствено Господ е непогрешим.

- Разкажи ни малко повече за себе си – от къде си, по какъв начин стана инфлуенсър...?

- Казвам се Жамиле Даракги Елиас, в резюме Джейми. Родена съм в България, като дребна заминахме за Ливан с нашите. Там живях допреди три години, а в този момент съм тук, само че пътувам доста. На 16 години Зиад Бурджу, който е един от най-известните артисти и артисти в Арабския свят, ме откри. Участвах в негов клип и безусловно за една вечер станах доста разпознаваема в Ливан. Започнах да се фотографирам за разнообразни списания, фотосесии и по този начин нататък. Преди три години трябваше да се приберем в България. Завърших тук две години за една в Първа езикова. Сега изучавам логика на психиката, която ми оказва помощ да схвана същността на хората по-добре и за нещата, които да върша като инфлуенсър. Направих си Инстаграм малко по-късно, откакто се прибрах в България и започнаха хората да ме следват. Нещата станаха напълно на смешка. Това е в резюме.

- Какво в действителност значи да си инфлуенсър?

- Инфлуенсър е новата съвременна думичка. Преди години в Древен Египет такива хора са били opinion makers, т.е. водачи на мнение. Хората са се съветвали с тях за значими въпроси. Днес инфлуенсърът е нещо, което използваме за всичко съвсем. Има инфлуенсъри на самун, на домати, на тв приемници, а към този момент и инфлуенсъри на камиони (смее се)

- Имаш ли си другар и какви са най-важните качества, които би трябвало да има един мъж?

- Не, нямам другар. Сега всички чакат да прочетат, че желая да е богат, да ме води по почивки, да ми купува чантички и обувки, нали?! Родителите ми са ме научили, че мъжът до мен би трябвало да ме почита и да ми е образец в живота.

- На кои известни звезди се възхищаваш и би желала да приличаш на тях?

- На Майка Тереза. Искам да мога да съм блага и добра като нея и да съумявам постоянно да оказвам помощ на хората.

- Доколко славата е значима за теб и с цената на всичко ли искаш да я постигнеш?

- Славата е значима дотолкоз, че да ми е една концепция по-лесно да осъществя това, което желая в професионален проект. Цена има единствено човешкият живот, всичко друго е малоценно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР