От ръководството на Ботев Пловдив излязоха с поредна декларация относно

...
От ръководството на Ботев Пловдив излязоха с поредна декларация относно
Коментари Харесай

Ботев Пловдив с гневна декларация заради скандалите с Христо Ботев

От управлението на Ботев Пловдив излязоха с поредна декларация по отношение на напрежението, породило се към демонтажа на турникетите на стадион " Христо Ботев ".

" Уважаеми Ботевисти,

В навечерието на извънредно значимите срещи, които предстоят на нашия внушителен мъжки тим, клубът ни е подложен на невиждана офанзива, имаща за цел да наруши естественото му действие, както и да нагнети атмосферата измежду футболната общност, подкрепяща ПФК „ Ботев “.

Обръщаме се към всички вас, с цел да дадем изясненост на протичащото се към клуба в последните дни, разяснявайки хронологично събитията, довели ни до решението да ви срещнем обществено с нашите паники.

На 19.10.2023 година компанията реализатор на строително-монтажните действия на стадион „ Христо Ботев “, еднолично и без предупреждение, реши да демонтира закупените от мажоритарния притежател на клуба пропускателни устройства (турникети), като изтъкнатият по-късно мотив бе забавено заплащане от страна на ПФК „ Ботев “ към нея.

(Както към този момент бяхте известени от управлението на клуба в предходните дни, заради логистични аргументи фактически имаше закъснение в заплащанията към редица наши сътрудници и контрагенти. Същите демонстрираха схващане, за което още веднъж използваме опцията да им благодарим.)

На същата дата, когато изпълнителят на строително-монтажните действия на стадион „ Христо Ботев “ взема решение да демонтира пропускателните устройства, той ангажира за тази цел компания подизпълнител, а точно „ Динамик Електрик Груп “ ООД, която стартира демонтажа на турникетите.

След идването на охранителна компания и полиция на стадион „ Христо Ботев “, шефът на компанията подизпълнител е отведен от чиновниците на реда, с цел да даде показания какво се случва на спортното оборудване, благосъстоятелност на Община Пловдив, което ПФК „ Ботев “ употребява с контракт за наем.

При последвалите пояснения излиза наяве, че „ Динамик Електрик Груп “ ООД е изпратена на стадион „ Христо Ботев “, с цел да в профил неизправности при монтажа!?

На 20 октомври управлението на ПФК „ Ботев “ обществено разгласи, че дължимата сума за монтаж на пропускателните устройства от 37778,60 лева е преведена на изпълнителя, изразявайки вярата си, че същите ще бъдат инсталирани назад на плануваните за задачата места до домакинската среща на тима против „ Локомотив “ София.Вместо този изцяло естествен ход на събитията, каквито бяха нашите упования, на 23 октомври в клубните канцеларии дойде Протокол за осъществени СМР (строително-монтажни дейности) от изпълнителя, посредством който същият изисква да му се заплатят както поръчания персонално от него ремонт на турникетите, основал ненужно напрежение в навечерието на срещата със адашите ни от Враца, по този начин и новия монтаж на устройствата на предходните им места.

Недоумение буди и фактът, че в изпратената фактура крайният период за заплащане е 24.10.2023 година, а до този миг изпълнителят даже не е почнал работа по монтиране устройствата на предходното им място.

Уважаеми Ботевисти,

За нас няма подозрение, че всички тези дейности са умишлени и злонамерени. В миг, в който в клуба стартира да се работи професионално, като редом с това се следи очевидно възстановяване в играта и резултатите на представителния ни мъжки тим, сходни действия нямат друго рационално пояснение.

По този мотив управлението на ПФК „ Ботев “ взе решение да даде изключителна конференция, на която детайлно ще осведоми футболната общност за протичащото се. Датата и часът на същата ще бъдат оповестени в допълнение.

И до момента в който дейностите на притежателя на компанията реализатор на строително-монтажните действия на стадион „ Христо Ботев “ не ни изненадват, знаейки неприкритата му злост към управлението на клуба, то мълчанието на всички проведени структури на последователите на ПФК „ Ботев “ буди паника.

В публичното пространство циркулират клюки за безмълвие, подбудено от зависимости, в които ние изрично отхвърляме да повярваме. Убедени сме, че триумфите и просперитетът на ПФК „ Ботев “ стоят над всичко за всички.

Истински имаме вяра, че безрезервната поддръжка на Ботевистите не може да бъде разменна монета и призоваваме всеки един от вас да отбрани обичания ни клуб от всички, които се пробват да му попречат да се развива.

С почитание,

Ръководството на ПФК „ Ботев “ "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР