От прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебно производство. Предстои изясняване

...
От прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебно производство. Предстои изясняване
Коментари Харесай

Само Не И Това! Случи Се Преди Малко В София! Видео От Мястото! За Ужас На Цяла България Почина

От прокуратурата оповестиха, че е почнало досъдебно произвеждане. Предстои изясняване на събитията, довели до гибелта на младата жена.

Родилката е закарана от Болница “Д-р Щерев ”, където е следена цялата й бременност, в “Майчин дом ” на 23 октомври в 8 вечерта в сериозно положение, оповестиха от " Майчин дом ".

Консилиум от водещите експерти в “Майчин дом ” открил диагноза HELLP синдром – най-тежкото затруднение, което може да настъпи по време на бременност (абревиатурата ХЕЛП идва от британските думи хемолитична анемия (Hemolytiv anemia), високи чернодробни ензими (Elevated Liver enzymes), ниски тромбоцити (Low Platelet count).

Майката на мъртвото бебе, родено вкъщи: Повиках Христос

Бебето е родено живо и избавено. В момента положението му е нормализирано и се намира в интензивното поделение на Неонатологията.

Борбата за живота на майката траяла до 14.40 на 24 октомври. В приложените реанимационните дейности са взели участие всички национални консултанти по “Акушерство и гинекология ” и “Реанимация и упойка ”.

За страдание организмът на родилката отхвърля да реагира на извършените реанимационни мероприятия и настава полиорганна незадоволителна и срив в виталните индикатори, предава Вести.бг.

Болница “Майчин дом ” е подала сигнал за случая в “Изпълнителната организация по медицински одит ”, с цел да стартира следствие и е уведомила управлението на Министерство на здравеопазването.

От Болница „ Д-р Щерев “ оповестиха, че бременността при дамата се развивала обикновено, осъществени са били цялостен набор акушеро-гинекологични прегледи и клинични проучвания по логаритъм за надлежното следене на бременност, в това число първи триместър скрининг тест и фетална морфология при експерт по фетална медицина.

На 21 октомври вечерта пациентката била на обзор в болничното заведение с недоволство от висока температура след прекаран грип, само че отказала да бъде приета в болница. Препоръчано й било при продължение на признаците да пристигна още веднъж в болничното заведение.

На 22 октомври дамата е отишла още веднъж в клиниката за осъществяване на запис на детски сърдечни тонове.

След осъществяването на няколко записа на детски сърдечни тонове, които посочили подозрения за недобро положение на плода, е била ориентирана към осъществяване на доплерови проучвания. Те удостоверили, че бебето е в положително положение.

" Поради подозрения за инфекциозен развой, на пациентката е препоръчано да бъде приета в болница и тя приема. Назначени са серия от лабораторни проучвания на същия и на идващия ден. На 23 октомври са получени финалните резултати от нейните проучвания, които демонстрират съществуване освен на инфекциозен развой, само че и на нарушена бъбречна и чернодробна активност.

Екипът слага хипотетична диагноза HELLP синдром и стига до извода, че е належащо родоразрешение. Взема се решение пациентката да бъде преведена в УСБАЛАГ „ Майчин дом “. Решението за превеждане на пациентката е заради обстоятелството, че равнището по медицински стандарт по неонатология на Болница „ Д-р Щерев “ не дава право да се поставят медицински грижи за тежко недоносени бебета ", показват от болница " Щерев ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР