От понеделник, 11-ти февруари, депутатите от опозиционния Съюз за Сърбия

...
От понеделник, 11-ти февруари, депутатите от опозиционния Съюз за Сърбия
Коментари Харесай

Сръбската опозиция започва бойкот на парламента

От понеделник, 11-ти февруари, депутатите от опозиционния " Съюз за Сърбия " няма да вземат участие в съвещанията на Скупщината - Народното събрание.

Депутатите от Съюза няма да вземат участие както в републиканските, по този начин и в районните общински съвещания, до момента в който не се изпълнят настояванията на протестиращите от " Един от 5 милиона " за осъществяване на свободни и почтени избори.

" Нашият протест е според контракта, който предложихме на жителите, а опозицията подсигурява осъществяването му с подписите си ", се споделя в известието на " Съюз за Сърбия ". " Следващата крачка ще бъде основаването на Асоциация на свободните избраници, която ще координира работата на локалните парламенти в изискванията на протест. Нашите представители ще не престават да се борят за правата отвън институциите на системата ", написа още в декларацията.

От Съюза акцентират, че не " желаят да бъдат част от фасадната народна власт и да дават легитимност на един тоталитарен режим, който унищожава свободното слово и мислене, а политическите съперници се третират като държавни предатели ". " Искаме да променим системата в Сърбия. Да възстановим културата на разговора, правовата страна и политическата уместност и нормалност ", написа още в документа на опозиционния Съюз. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР