„От първоначално наложената санкция сумата е намалена на 44 098

...
„От първоначално наложената санкция сумата е намалена на 44 098
Коментари Харесай

Чехия трябва да върне 1,15 милиарда крони за грешки в субсидиите за фермерите

„ От в началото наложената глоба сумата е понижена на 44 098 570 евро (приблизително 1,15 милиарда чешки крони) “, съобщи представителят на Държавния фонд за земеделието, Ленка Резкова, пред iROZHLAS.

Миналата есен се организира последната помирителна среща сред Брюксел и чешките управляващи, които се пробваха да убедят институциите на Европейски Съюз, че няма нередности в усвояването на земеделските дотации. Окончателен отчет от Европейската комисия дойде в края на март.

Въпреки че посредством двустранни договаряния е понижена получената санкция – в началото състояща се от 7,5 милиарда крони – чешките управляващи към момента не са удовлетворени от резултата и възнамеряват да се защитят в допълнение.

„ Що се отнася до по-нататъшната процедура, след предаването на Решението за осъществяване на Европейската комисия за изключване от финансиране, Чешката република ще заведе дело. “, сподели Резкова.

Наложените санкции от Европейския съюз не се заплащат непосредствено от държавните членки, а Европейската комисия ги приспада от бъдещия пакет дотации, очакван за страната, в която към този момент тези пари се разпределят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР