3 съвета как да се върнем във форма след Великденското

...
3 съвета как да се върнем във форма след Великденското
Коментари Харесай

3 съвета как да се върнем във форма след Великденското преяждане

3 съвета по какъв начин да се върнем във форма след Великденското преяждане даде експертът по хранене проф. Донка Байкова.

Между другите храни би трябвало да има период от най-малко половин час, както го вършат в заведенията за хранене, сподели още тя. Тя даде съвет след празниците да има отмора от аленото месо и агнешкото, което е много мазно. Салатите и яйцата пък могат да останат в менюто, като се прибави и киселото мляко като пробиотик, уточни тя.

Тя разясни, че би трябвало да се премине към по-леки скотски белтъчни храни – мляко и млечни артикули. Диетологът добави, че в случай че включваме скотски храни в менюто си, би трябвало да са риба, птиче месо, бели меса и яйца.

Проф. Байкова подчерта, че
всяка мощна рестрикция значи риск от неспособност
да се задържи ниско тегло и ще има йо-йо резултат при излизане от схемата на хранене. Диетологът посочи, че по тази причина процесът на намаляване би трябвало да става последователно и постепенно.

„ Можем да предприемем някакъв диетичен режим, в който за две седмици да върнем тежестта на нормалните му ниски равнища. През ден консумираме обикновено хранене, да вземем за пример три пъти седмично някаква животинка белтъчна храна – риба и бели постни меса; два пъти постни дни по вегански модел и доста зеленчуци.

А през ден ще си позволим да консумираме кисело мляко със зеленчуци и плодове. На обяд и на вечеря кисело мляко със зеленчуци под всякаква форма. Плодовете ще участват с киселото мляко на закуските.

По празниците най-честата неточност е, че консумираме по доста от всички обичани храни. Окото е гладно, а това има отражение на храносмилателната система, която неведнъж реагира с възпаления. Това изясни тя през bTV. Експертът-диетолог сподели също и съществена неточност, която се прави при празниците. 100 грама типичен български козунак е 350 калории, а „ Панатонето “ е 420-450 калории. Т.е. в случай че не желаеме да дебелеем, е по-добре да консумираме родно произвеждане козунак.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР