От офиса на украинския президент Володимир Зеленски смятат, че войната

...
От офиса на украинския президент Володимир Зеленски смятат, че войната
Коментари Харесай

Киев не приема сделка с Москва, включваща отстъпване на територии


От офиса на украинския президент Володимир Зеленски считат, че войната в Украйна навлиза в решаваща фаза.

Киев упорства за още интернационалните наказания против Русия, а съветникът му Михайло Подоляк разгласи, че Украйна няма да одобри никаква договорка с Москва, която да включва подчинение на територии.

Ситуацията в Донбас остава тежка и съветската войска се пробва да настава към Славянск и Северодонецк, съобщи президентът Зеленски.

„ Всяка отстъпка пред Руската федерация неотложно би довела до ескалация на войната. Така че войната няма да спре. След известно време руснаците ще струпат оръжия, жива мощ и ще стартират нова атака, още по-кървава и огромна, като вземат поради всички свои неточности “, съобщи съветникът на Зеленски.

Първата дама на Украйна Олена Зеленска също приказва обществено в рядка поява от началото на войната.

„ Никой не може да ми отнеме мъжа - даже войната, макар че съвсем не се виждаме “, съобщи първата дама на Украйна Олена Зеленска.

В момента най-активни са дейностите към град Бахмут в Донецка област. Ракетен удар унищожи постройката на университета за непознати езици в града. Над 1000 жилището и 11 образователни заведения са потърпевши в различен град Лозова в Харковска област, оповестиха локалните управляващи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР