От няколко дни из интернет се търкаля едно произведение, чийто

...
От няколко дни из интернет се търкаля едно произведение, чийто
Коментари Харесай

Споделени мерки и теглилки

От няколко дни из интернет се търкаля едно произведение, чийто създател не успяхме да установим, по тази причина одобряваме, че творбата е фолклор. Заглавията и справочният апарат са на " После ".

***

Очаквани нови промени в българското законодателство, след пандиза за споделеното пътешестване:

- Ако някой предложения посетители и им предлага храна без да регистриран като ресторант, да бъде глобен от БАБХ, а в случай че е в огромни размери - затвор от 3 до 5 години. Ако гостите остават след 22:00 без документално позволение от домоуправителя - затвор и за тях!

- Ако ухажор преспи при любовницата си, и квартирата не е записана като обществен дом - санкция от 5000лв, а при рецидив - затвор от 1 до 3 години.

- Да се забрани Tinder и да се сътвори Агенция по запознанствата към МТСП.

- Уличните музиканти да се записват като концертни зали и да издават касови бонове по СУПТО, с изписване на цялата партитура върху касовия бон!

- Който си разхожда кучето без лиценз за звероукротител - санкция от 1000 лева, а кучето се предава на БАБХ, и там знаете какво ще го вършат...

- В ЗАПСП* да се запише, че който шерва непознат статус във фейса, без да е заплатил хонорар на създателя, се санкционира с конфискация на компютъра и пробация.

- Ако 2 или повече лица вървят в планината без регистрация като туроператор - санкция от 1000лв. Ако питат някой за пътя, и той няма лиценз за планински лидер - затвор от 3 до 5 години.

- Всеки, който употребява месинджър, Viber или WhatsApp, да се записва в КРС!

- Цветя по балконите ще се отглеждат единствено с позволение от министъра на земеделието!

- Който си мие колата без да е регистриран като автомивка - санкция 5000 лева и конфискация!

______

Легенда.

ЗАПСП = Закон за авторското право и сродните му права. 

СУПТО = Софтуер за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти. Това е наложителен програмен продукт за наложителните касови апарати на търговците - с цел да могат да работят с Национална агенция за приходите. 

БАБХ = Българска организация за сигурност на храните.

МТСП = Министерство на труда и обществената политика. 

КРС = Комисия по контролиране на известията. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР