От нормалната функция на стомашно-чревния тракт зависи състоянието както на

...
От нормалната функция на стомашно-чревния тракт зависи състоянието както на
Коментари Харесай

Маслините ни предпазват и трябва да ги ядем с костилките

От естествената функционалност на стомашно-чревния тракт зависи положението както на имунната система, по този начин и на целия организъм. Според учени плодовете на маслиновото дърво в огромна степен са потребни за здравето на стомашно-чревния тракт, по тази причина те са добра профилактика за язва на стомаха. 

“За да прочистите стомаха си от токсичните и нездравословни съставни елементи, е задоволително всекидневно да изяждате по няколко маслини с костилките. Освен това, тези плодове не позволяват формиране на камъни в жлъчния мехур ", означават терапевтите. 

Съдържащото се в маслините масло контролира процесите на асимилиране на мазнините и солите от организма, разясняват учените. 

Лекарите изясняват оздравителното деяние на маслините с това, че в техния състав влизат полиненаситени киселини, белтъчини, витамини, съединителна тъкан и голям брой микроелементи, написа zdrave.to. Употребата на тези субстанции води до намаление равнището на нездравословния холестерол в кръвта и възстановява обмяната на веществата.

Освен че оказват помощ да се избавите от проблеми със стомашнно-чревния тракт, маслините също по този начин усъвършенстват положението на черния дроб и сърдечносъдовата система. Положителното въздействие на маслините и зехтина върху положението на сърцето и съдовете разрешава да се твърди, че с помощта на тях се намалява рискът от стенокардия, инфаркт и инсулт.

И не на последно място специалистите акцентират, че с цел да усетите действително позитивното въздействие на какъвто и да е артикул, би трябвало да го употребявате постоянно, а не понякога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР