От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха за 10

...
От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха за 10
Коментари Харесай

Сняг покри априлските цветове на много места в страната

От Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха за 10 април оранжев код в 7 области и жълт код в 17 области за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и мощен вятър.
 Национален институт по метеорология и хидрология
С понижението на температурите на доста места у нас преваляванията от дъжд минаха в сняг. Значителна снежна завивка ще се образува в Родопите и Централен Балкан, предизвестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.



Снежна завивка се образува в прохода Петрохан, в Драгоман и в обитаеми места в област Перник , както и на други места в страната. Сняг заваля и в столичните квартали, които са в полите на Витоша.



През нощта против понеделник в западните региони към този момент ще е без дъжд и, в Централна и Източна България ще продължи да вали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг. Интензивни и обилни по количество ще са преваляванията към сутринта в югоизточните региони. Със мощен северозападен вятър захлаждането ще продължи.



За 11 април, понеделник, е разгласен жълт код в 19 области за мощен вятър с пориви до 20-22 m/s.
 Национален институт по метеорология и хидрология
В понеделник ще е прохладно , над Западна България облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее, а над Източна ще се задържи забележителна, тук-там към момента с превалявания, най-вече слаби. След обяд и в обособени, основно планински региони в Западна България, още веднъж ще превали дъжд.

Хладно, с минимални температури сред 2 и 7 градуса, и оптимални - сред 10 и 15 градуса.

През нощта против вторник вятърът ще отслабне, в котловините на Западна България ще стихне и в обособени региони там минималните температури ще са до минус 3-минус 4 градуса, има заплаха от слани. На изток утринните температури ще са до 5-6 градуса. Ще доминира слънчево време , с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността над източните райони; вероятността за превалявания е дребна. Ще стартира покачване на дневните температури и оптималните ще са най-вече сред 13 и 18 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР