От началото на войната много компании напуснаха окончателно руския пазар.

...
От началото на войната много компании напуснаха окончателно руския пазар.
Коментари Харесай

Кои компании напуснаха Русия?

От началото на войната доста компании напуснаха дефинитивно съветския пазар. В отговор на това Руската Федерацията разгласи, че е подготвена да национализира някои от тях. Кои други бизнеси чакат сходна орис?

Вълната от наказания отнесе голям брой международни марки и корпоративни колоси от съветския пазар. Някои си отидоха окончателно, други си оставиха малки врати за завръщане. Много анализатори видяха в това отдръпване връщане на Русия 30 обратно във времената на ранната народна власт, съобщи bTV.

„ Фолксваген “, „ Форд “ и други автомобилни колоси изоставят съветския пазар като ехтене от глобите против Русия. „ Боинг “ стопират поддръжката си на съветските авиолинии, производството на самолетни елементи и приключва основни интервенции в Москва. „ Еърбъс “ ги последваха. Нефтеният колос „ Шел “ напусна Русия като спря да купува съветски нефт и газ, затвори мрежата си от бензиностанции, приключи връзките си с „ Газпром “, в това число присъединяване си в Северен поток 2. Още на 28 февруари компанията съобщи, че ще захвърли всички дълготрайни планове в Западен и Северозападен Сибир.

“Шокирани сме от загубата на човешки животи в Украйна, за която съжаляваме вследствие на неправилен акт на военна експанзия, който заплашва европейската сигурност”, сподели в изказване основният изп. дир. на компанията Бен ван Беурден. В сферата на технологиите и връзките Русия се раздели с най-водещите международни компании. От всички артикули и услуги на Apple, през обществените мрежи на Facebook-META и Twitter, до платформите за видео и аудио разпространяване като YouTube и Spotify. Софтуерни компании, приложения и онлайн услуги също се отдръпват. „ Майкрософт “ съобщи, че стопира всички нови продажби на своите артикули и услуги в Русия и ще подкрепя украинската киберсигурност.

Лидерите във финансовото опериране като Mastercard обявиха, че няма да поддържа мрежовите си услуги в Русия. Картите на съветски банки, няма да работят в мрежата на компанията и всички карти, издадени отвън Русия, няма да работят в страната. Кредитният колос, който оперира в Русия повече от 25 години, преди този момент разгласи, че е „ блокирал голям брой финансови институции” от мрежата си вследствие на антируските наказания. Visa последваха образеца със поръчката, че “вече няма да работят с Руската федерация”. Що се отнася до киното, Русия остава без супергерои и класни продукции. Disney прекратиха всички свои министър председатели на съветска територия. Това включва всички хитови заглавия от „ Марвъл “ вселената. За своите увеселителни паркове и фамилни развлечения, „ Дисни “ ще взима решения въз основа на разрастващата се обстановка. „ Уорнър Медия “ приключват всички ударни заглавия като „ Батман”, осведомителните си и мултимедийни канали, всичките си нови бизнеси и министър председатели. Фестивалите като Кан и Берлинале, реагираха още с началото на военния спор.

Може би най-вече напуснали бизнеси са световните вериги и марки. Довиждане или довиждане с съветския пазат си споделиха „ Прада “, „ Пума “, „ Икеа “, „ Хайнекен “, H&M, „ Есте Лодер “, „ Лореал “, „ Старбъкс “. Най-знаково и постепенно напуснаха „ МакДоналдс “ и „ Кока-Кола “. Важно конкретизиране е, че „ МакДоналдс “ краткотрайно затваря обектите си, като не престават да изплащат заплати на съветските си чиновници. Руските заведения за хранене, ръководени от тях дружно с други 108 обекта в Украйна, съставляват 9% от приходите на компанията през 2021 година Преди седмица секретарят на генералния съвет на ръководещата партия Андрей Турчак сподели, че интервенциите по затварянето на магазини и компании са „ война” против жителите на Русия. В отговор на тази „ война”, Руската федерация има намерение да национализира част от тези бизнеси. Очакваме ерата на „ съветския МакДоналдс” и „ съветската Кока-Кола”, в най-близко бъдеще, съвсем като в близкото минало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР