От началото на следващата година МРРБ възнамерява да намали цената

...
От началото на следващата година МРРБ възнамерява да намали цената
Коментари Харесай

Регионалното министерство планира да намали цената на винетката

От началото на идната година Министерство на регионалното развитие има намерение да понижи цената на винетката за леките коли. Това съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Явор Пенчев пред Българска национална телевизия.

Регионалното министерство няма да отстъпи пред настояването на превозвачите да не се уголемява обсегът на тол системата за тежкотоварния трафик.

" Няма да се подадем на натиска, тъй като това би било извънредно незаслужено към цяла България. Разбирате, че няма логичност в съществуването на тол системата, в случай че тя не събира пари от ползвателите, които най-вече замърсяват. Така че, доколкото зависи от Министерство на регионалното развитие, такова отсрочване няма да има, окончателното решение ще бъде взето от Министерски съвет ", разяснява Пенчев.

По сметки на Министерство на регионалното развитие разширението на обсега на тол системата за тежкотоварния трафик няма да оскъпи изключително доста транспортите.

Явор Пенчев даде образец, че с новите такси транспортът на 16 хляба или на 10 кг. сирене се оскъпява приблизително с 1 стотинка, а автобусния билет - с 11 стотинки.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР