От началото на руската инвазия в Украйна 3752 цивилни са

...
От началото на руската инвазия в Украйна 3752 цивилни са
Коментари Харесай

ООН: Повече от 3700 цивилни са загинали в Украйна от началото на войната

От началото на съветската инвазия в Украйна 3752 цивилни са починали и 4062 са ранени, заяви Организация на обединените нации. От тях 250 са деца. Данните се привеждат от Руската работа на Би Би Си.

Организация на обединените нации отбелязва, че действителният брой на починалите е по-висок. Но от места, където има интензивни боеве, информацията идва късно и доста известия към момента би трябвало да бъдат доказани. По-специално, няма цялостна информация за броя на жертвите в Мариупол, Изюм и Попасная, където се твърди, че са били наранени доста цивилни.

Повечето от докладваните смъртни случаи и пострадвания са породени от избухливи оръжия с дълъг обхват, в това число тежка артилерия и офанзиви със системи за залпов огън, както и ракетни и въздушни удари, заяви Организация на обединените нации.

Москва отхвърля нейни цели да са цивилните поданици и назовава нахлуването си, почнало на 24 февруари, " специфична военна интервенция " за разоръжаване на Украйна и освобождението ѝ от " антируски националисти ", подклаждани от Запада.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР