От началото на наводненията в части от страната действията на

...
От началото на наводненията в части от страната действията на
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Обстановката се нормализира, нивата на язовирите са в спад

От началото на наводненията в елементи от страната дейностите на всички ведомства са били съответни. Това съобщи в предаването „ На фокус ” транспортният министър Георги Гвоздейков.

„ Информацията от сутринта е, че обстановката към този момент се възстановява, равнищата на язовирите са в спад ”, съобщи Гвоздейков.

Според него рецензиите на вицепезидента Илияна Йотова били неуместни.

Ревизията в Министерството на превоза ще обхване интервала от началото на годината, а освен последните три месеца, сподели още Гвоздейков.

От петък той има и назначени зам.-министри – в ресорите жп превоз, воден превоз и телекомуникации и известия.

„ Основният аршин, който съм търсил, е експертизата ”, сподели Гвоздейков. Заместник-министрите не били политически ангажирани, увери министърът.

„ Инж. Бисер Минчев поема жп превоза. Той има дълъг опит в НКЖИ. Водният превоз е поверен на Анна Натова. Тя също е с огромен опит в Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура ”.

Григорий Григоров поема телекомуникациите. Именно на него ще се разчита да реши проблемите в пощите ”, съобщи министър Гвоздейков.

Той към този момент е имал и първата си среща като министър. Тя е била с представители на таксиметровия отрасъл.

„ Първото искане беше за обезщетенията, които покриват част от сумата за патентен налог, който се заплаща към съответните общини. Това е една Коронавирус мярка. Тъй като общините одобряват бюджетните си стратегии в края на годината, към този момент бяха приели този модел, заложен е за заплащане по-малкия налог. Ние би трябвало да докомпенсираме. Проведох среща с господин Василев, имам уверението, че тази помощ ще бъде включена в държавния бюджет. Сумата е 6 милиона лв., тя ще бъде разпределена към всички общини. Това е финален интервал на тази мярка. С това дотацията на таксиметровите водачи ще завърши ”, сподели Гвоздейков.

Той изясни, че в петък има спрени поръчки за железопътния превоз, а тази седмица ще спре и други. Причината била нарушени процедури. „ Има заложени за осъществяване неща, които намяме ангажимен по ПВУ, те би трябвало да бъдат финансирани от държавния бюджет и го натоварват ”, сподели Гвоздейков.

Процедурата за преносим състав не била минала през мнение на Фонда на МФ. Имало заложено за създаване на 4 ремонтни бази на територията на страната, само че нямало информация нито какъв брой ще костват, нито от кое място ще се вземат парите.

Процесите ще бъдат усъвършенствани и ще бъдат стартирани още веднъж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР