От началото на нахлуването на руските войски в Украйна загубите

...
От началото на нахлуването на руските войски в Украйна загубите
Коментари Харесай

Киев: Мъртвите руски войници наближават 6000

От началото на нахлуването на съветските войски в Украйна загубите им възлизат на повече от 5840 души, оповестиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, представени от UNIAN.

Сред загубите са 211 танка, 862 бойни бронирани машини, 85 артилерийски системи, 40 ракетни системи за залпово изстрелване (MLRS); 9 средства за противовъздушна защита 30 самолета; 31 хеликоптера; 355 транспортни средства, 2 леки моторни лодки, 60 резервоара с горива и смазочни материали; 3 безпилотни летателни апарата.

Украинският министър на защитата Алексий Резников сподели, че " съветските нашественици се пробват по някакъв метод да поддържат боеспособността на своите елементи. Но става все по-зле и по-зле ". Ето какво написа Резников във Facebook. „ 147 часа защита. Естеството на събитията се трансформира. Руските нашественици се пробват по някакъв метод да поддържат боеспособността на своите елементи. Но те стават все по-зле и по-зле. Това се потвърждава от повтарящите се обстоятелства за предаването на групи от съветски бойци и офицери, както и отводи за продължение на настъплението. В Русия родственици на починалите стартират да излизат на митинги. Тоталните неистини на съветската агитация се разрушават. Врагът се опасяваше от директен контакт с украинските бранители. Затова той мина към незаконната тактичност на отдалечен обстрел на мирни градове. Въздушни удари и ракети от територията на Русия и Беларус по жилищни здания и учебни заведения - това е страхливото държание на тези, които нямат чест. Това не са военните - това са терористи, представители на терористична страна. И това е стигма за дълго време. Врагът подло обстрелва кротичък Житомир. Това е опит да се отмъсти за сполучливата задача на 95-та наша бригада от боязън. Окупаторите се насочиха към казармата на бригадата и към жилищните здания наоколо. Нападайки дамите и децата на нашите бойци, Кремъл няма да реализира резултата, към който се стреми. Сега доста от нашите градове и села страдат от съветски гнет, само че не най-много – Харков, Мариупол и Херсон. Това е още едно доказателство, че не съществува " съветски свят ". В главата на част от фанатиците, които към момента държат властта в Русия, има нацистка идеология. И има украински жители, които приказват разнообразни езици, вървят в разнообразни църкви и молитвени домове и дружно оказват героична опозиция на съветските окупатори. И несъмнено ще спечелим! Вчера имах дълъг диалог с американския министър на защитата Лойд Остин. Дори опитните американски военни са възхитени от професионализма на нашите бранители и устойчивостта на нашия народ. Размерът на помощта, която получаваме, се усилва. Броят на страните, които дават тази помощ, се усилва. Присъединява се даже към тези, за които се смяташе за невероятно. Европа се трансформира в наш гръб и обезпечава сериозните ни отбранителни потребности. Ние сме отпред на свободния свят. Гордея се с всички, които през днешния ден пазят дома си от съветската инвазия. Прекланям глава пред тези, които дадоха живота си. След успеха ще почетем паметта им по подобен метод, че през вековете украинците почитат героите на Гостомел, Херсон, Чернигов, Суми, Счастья, Волноваха, Харков, Мариупол, Ахтирка и други градове, както почитаме нашите героични предшественици, като се стартира от летописните князе. Слава на Украйна! Слава на Героите на Украйна! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР