От началото на годината досега телефонните измами в България са

...
От началото на годината досега телефонните измами в България са
Коментари Харесай

551 са телефонните измами в България от началото на годината

От началото на годината до момента телефонните измами в България са 551, което с 2 случая по-малко по отношение на същия интервал на предходната година. Това разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в Министерство на вътрешните работи.
По думите му единствено през септември тази година от 50 измами са предотвратени 25. През 2017 година са разкрити 16% от телефонните измами, а през предходната година 9%. Най-много са измамите в огромните градове, изясни Радев.
Министърът даде статистика за злополуките в страната през тази година. От началото на годината броят им е 5530, което е с към 600 по-малко по отношение на същия интервал на предходната година.
Валентин Радев разяснява и тематиката за сигурността по време на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. "Около НДК ще има зона за сигурност, непрекъснато полицейско наличие и бариери. Ще има и интегрирана осведомителна система за видеонаблюдение с камерите на Министерство на вътрешните работи и Столична община ", сподели още министърът на вътрешните работи.
Той изясни, че огромните събития по време на европредседателството ще бъдат 5 и по това време в столицата ще има специфични ограничения за сигурност по трасето, по което ще минават гостите.
Относно нарастването на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър акцентира, че в допълнение отпуснатите 55 млн. лева са за тази цел и повишението на възнагражденията на служителите на реда ще бъде резистентен развой.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР