От началото на годината българската компания Лавена следи и анализира

...
От началото на годината българската компания Лавена следи и анализира
Коментари Харесай

Българската компания зад марката Бочко следи продажби за милиони на 5 континента по нов начин

От началото на годината българската компания " Лавена " следи и проучва продажбите си за над 40 страни по света по новаторски метод.
" Лавена " е един от водещите производители на натурално етерично лавандулово масло и един от най-големите производители на козметика на българския пазар. Освен известните артикули за деца и бебета " Бочко " компанията има и марките " Моята природа ", " Bebble ", " Maternea ", " My Rose ", " Kiki ", " Работливи ръце ", " Hands@Work ", " Footness " и " Sport Ready ".

Към днешна дата компанията постанова марките си на 5 континента и участва сполучливо на най-големите пазари в света , измежду които Китай, Съединени американски щати, Индия и други.

През 2022 година продажбите на " Лавена " надминават 21 млн. лв., което съставлява растеж с 15% на годишна база.
Реклама Правилните решения и развиването на компанията
Изпълнителният шеф на компанията Константин Шаламанов разкри по какъв начин се наблюдават продажби за милиони на пет континента и какво се крие зад верните решения, с помощта на които " Лавена " се подрежда измежду водачите в своя бранш:

" Вземането на бизнес решения е значим и комплициран развой, който слага провокации пред мениджмънта на компанията. Вземането на верни решения е гаранция за оцеляването на бизнеса, а бързото взимане на верните решения е залогът за развиване на компанията. "

В " Лавена " постоянно са разчитали на софтуерни решения и цифровата информация е била част от развиването на сдружението. Затова и нужната информация постоянно е била налична.

Преди внедряването на новата система достъпът до информация, ресурсите за използването й и нейната акуратност се оказвали предизвикателство. Осигуряването на нужната информация отнемало повече време, обсегът на справките бил по-скромен. Всеки спомагателен прорез претендирал спомагателен запас от време.
Реклама
След изследване на пазара на BI решения от " Лавена " спрели избора си на облачната версия на BI софтуера Qlik Sense . Peшeниeтo за бизнес разбори e внeдpeнo oт, ĸoнcyлтaнтcĸa ИT ĸoмпaния c 30% пaзapeн дял*, зa ВІ в Бългapия, cъc зaвъpшeни ycпeшнo нaд 400 ВІ пpoeĸтa в Бългapия и чyжбинa.

" За нас беше значимо доставчикът на продукта да схваща нашите потребности, да ни поучава в процеса по внедряване, да бъде наш сътрудник , а не просто да ни продаде артикул. Затова опитът и положителната известност на пазара на Balkan Services бяха решаващи ", стимулира решението на управлението на " Лавена " Константин Шаламанов.
BI системата е внедрена през 2022 година
с концепцията да извлича, обработва и зарежда настоящи данни за продажбите на " Лавена ".

" Предложихме едно извънредно решение, което съставляваше избрани разбори и информации, подобаващи за бизнес като техния ", споделя Найри Масихи, началник отдел " Управление на планове " в Balkan Services. Тя акцентира, че акцент в системата за бизнес разбори на " Лавена " е следенето и анализът на комерсиалните отстъпки , с които компанията работи с клиентите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР