От началото на 2018 г. застраховките Гражданска отговорност ще се

...
От началото на 2018 г. застраховките Гражданска отговорност ще се
Коментари Харесай

Гражданска отговорност за нарушителите на пътя може да се увеличи до 200% от 2018 г.

От началото на 2018 година застраховките „ Гражданска отговорност ” ще се дефинират самостоятелно за всеки водач на база нарушаванията, които е правил на пътя. Подготвяхме се дълго за въвеждането на тази система, сподели в предаването „ Тази заран ” на Би Ти Ви зам.-председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн.

Идеята е водачите без нарушаване да заплащат по-ниска цена от базовата, която се заплаща сега, а хората с нарушавания – по-висока. За най-недисциплинираните водачи цената може да скочи до 200% по отношение на базовата, за изрядните понижението е към 50%, посочи Агайн.

Една от значимите стъпки за въвеждането на системата „ бонус – малус ”е била да се свържат осведомителните системи на застрахователите с тези на Министерство на вътрешните работи. При определянето на цената ще се взимат поради всички регистрирани нарушавания и влезлите в действие наказателни постановления.

Със сигурност ще се глоби шофирането с превишена скорост, тъй като това нарушаване най-често води до произшествия на пътя, разгласи зам.-председателят на КФН.

Тя посочи, че новата система може и да не влезе в действие от 1 януари идната година, само че сигурно ще бъде въведена при започване на 2018 г.

Целта не са по-високи доходи за застрахователите, безапелационна е Ралица Агайн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР