От логистична гледна точка сме готови за председателството. Най-късно до

...
От логистична гледна точка сме готови за председателството. Най-късно до
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Най-късно до Коледа НДК трябва да е готов

От логистична позиция сме подготвени за председателството. Най-късно до Коледа НДК би трябвало да е подготвен. Това разгласи министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. „ Бюджетът е разчетен в тригодишен интервал – 2 години за подготовката и 2018 година за провеждането. Средно към 75 млн. евро “, сподели още тя пред bTV и посочи, че в сумата влизат и спомагателните ремонтни действия. „ Докато в останалите страни това е бюджет, който покрива самото председателство. Не вършим нещо изключително, само че постоянно има наложителни условия, на които би трябвало да отговорим “, разяснява тя.

„ При нашето председателство са най-тежките диспути, ние сме призовани да търсим салдото. Трябва да търсим освен българския интерес, само че и да отстояваме позицията на 27-те страни. 2018 година е последната година преди края на мандата и на този Екологичен потенциал, и на тази Европейска комисия. Трябва доста съществено законодателство да бъде признато и да бъде сложена основата на бъдещето на Европа”, изясни министър Павлова.

„ Тук е ползата на България, който би трябвало елегантно да защитим – каква Европа желаеме след 2020, какъв бюджет желаеме, по какъв начин пазиме България и страни като нашата да продължим да получаваме европейско финансиране, фондове за поддръжка на стопанска система, инфраструктура, обучение и така нататък ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР