От Кремъл заявиха днес, че комуникацията остава „от съществено значение“

...
От Кремъл заявиха днес, че комуникацията остава „от съществено значение“
Коментари Харесай

Кремъл: Комуникацията с Вашингтон трябва да продължи

От Кремъл обявиха през днешния ден, че връзката остава „ от значително значение “ в връзките със Съединените щати на фона на напрежението към продължаващата война на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

„ Комуникацията е от значително значение, в бъдеще към момента ще би трябвало да поддържаме връзка “, сподели представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, пред кореспонденти в конферентна връзка, когато беше запитан за положението на връзките сред Съединени американски щати и Русия.

„ Съединени американски щати не отиват на никое място, Европа не отива на никое място, тъй че по някакъв метод ще би трябвало да поддържаме връзка с тях. "

Отношенията сред Русия и Запада към този момент бяха в една от най-ниските си точки след края на Студената война даже преди Москва да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна в това, което тя назовава „ специфична военна интервенция “.

Песков сподели, че сегашната обстановка прави " малко евентуално " двете страни да се върнат към това, което той назовава " духът на Женева " - отпратка към среща на върха сред Байдън и Путин през 2021 година, която породи очаквания за разведряване на връзките.

„ Възможно ли е да се върнем към духа на Женева, когато имаше някаква вяра? Едва ли “, сподели Песков. „ Едва ли ще можем да се отдадем на остарели очаквания, когато виждаме какво се случва в този момент. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР