От известно време се говори много за авокадото и как

...
От известно време се говори много за авокадото и как
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако ядем по 1 авокадо на ден?

От известно време се приказва доста за авокадото и по какъв начин то е потребно за червата, здравото сърце, очите, мозъка, загубата на тегло и за здрава коса и кожа. Авокадото е суперхрана, която е с високо наличие на фибри и жизненоважни хранителни субстанции като калий, който подкрепя храносмилателното здраве. Освен това е храна с ниско наличие на фруктоза, което значи, че ще сътвори по-малко газове в тялото ви.

Интересен факт: Според исторически документи лекарят, който е посещавал британския крал Чарлз II, вкарва авокадото в диетата на Негово Кралско Височество през 1672 година, тъй като има вяра, че подхранва и укрепва тялото. Нека разберем повече за изгодите от авокадото, с цел да имаме повече аргументи да го включваме в менюто си!

Хапвайте авокадо за здраве на червата

Две свойства, които вършат авокадото неповторимо, е, че е богато на фибри и мононенаситени мазнини. Вълнуващият факт е, че 100 грама авокадо (по-малко от половин приблизително авокадо) обезпечава 3, 2 грама диетични фибри (0, 9 грама разтворими, 2, 3 грама неразтворими). То има най-високото наличие на диетични фибри от всеки необятно употребяван плод. За да запазим червата си в положително положение, се нуждаем от многообразие от фибри, всяка от които извършва друга функционалност в червата. Разтворимите фибри служат като моп в червата, всмукват течност и създават мек гелообразен материал, който разрешава на изпражненията да се движат по-лесно. Неразтворимите фибри работят като метла, измивайки отпадъците от червата с жестоко метене. Фибрите, въпреки това, могат да играят роля в предотвратяването на рак на дебелото черво, понижаването на холестерола и даже подпомагането на загубата на тегло в допълнение към поддържането на естественото ни положение.

Приемайте най-малко 28 грама фибри всеки ден, с цел да извършите дневната референтна стойност.

 Авокадо

Прясното авокадо обезпечава 3 грама диетични фибри за всяка порция. Няколко изследвания акцентират връзката по какъв начин яденето на едно авокадо дневно може да помогне за възстановяване на здравето на червата.

С авокадото в последна сметка комбинирайте други плодове и зеленчуци, което прави менюто ви изключително здравословно. Добавяйте авокадо в салати или си направете пресен сандвич с авокадо, тъй че по този метод приемът на тези пресни храни също се усилва.

Според ново изследване от Университета на Илинойс, постоянната консумация на авокадо ще помогне за възстановяване на здравето на червата.

Хората, които употребяват авокадо всеки ден като част от храненето си, имат по-голямо количество чревни микроби, които разграждат фибрите и генерират субстанции, които оказват помощ за здравето на червата, съгласно откривателите.

Авокадото е задоволително меко, с цел да може да се употребява както в сладки, по този начин и в солени ястия. Може да разнообразите менюто си със сладостен авокадо мус или разядка с авокадо.

 Пълнено авокадо

С толкоз доста способи да му се насладите, всеки, който търси спомагателни изгоди за здравето, може да измисли доста изобретателни способи да извлече максимума от него. Направете го на пюре, прибавете го към вашите смутита, нарежете го на сандвича си, накълцайте за гуакамоле... вариантите са неограничени.

А в случай че търсите ентусиазъм, разгледайте нашите неустоими предписания с авокадо!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР