От изказванията на Къро във въпросните разговори личи, че той

...
От изказванията на Къро във въпросните разговори личи, че той
Коментари Харесай

Скандалните разговори на Къро, в които обсъжда отстраняване на главния прокурор

От изявленията на Къро във въпросните диалози проличава, че той се вживява в ролята на човек с значима задача, обречена на триумф

Митичният под земята необут Красимир Каменов-Къро е обсъждал с публицисти, медиатори и общественици по какъв начин да бъде отхвърлен основният прокурор Иван Гешев. Скандалните разкрития бяха направени на днешната конференция на Главна прокуратура. ()

Говори се за компрометиращи фотоси на " Асенчо ", за контакти с Цецо от Белград и ред други.

ВИЖТЕ ЗАПИСИТЕ, КОИТО БЯХА РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА:



Главно настоящо лице във всеки от диалозите е още по-известният Красимир Каменов – Къро е скрит притежател на зеленчукови тържища у нас и на доста други бизнеси. Дали Къро самичък е записвал диалозите си с въпросните лица и е дал за предпазване флашките със записите на собствен доближен, или доближеният е записвал диалозите на шефа си (за да се подсигури), не се знае. Но е ясно, че прокуратурата е открила всички участници в диалозите. 

От изявленията на Къро във въпросните диалози проличава, че той се вживява в ролята на човек с значима задача, обречена на триумф. Като човек, който знае всичко, познава всички, дава оценки, разпределя „ възнаграждения “ - като значима фигура в скришен, добре проведен и обилно финансиран комплот за смачкване на прокуратурата и персоналното елиминиране на Иван Гешев.

На първо четене няколко са нещата, които провокират размисъл, доколкото изнесеното е кълбо от шокиращи обстоятелства, които мъчно могат да се възприемат и осмислят едновременно. Как по този начин „ тия, от Промяната “ са се оказали хора на фигура като Красимир Каменов, както се твърди в диалог с надпис „ Къро тарашенето “. „ Каквото им кажеш, ще го създадат “, „ в действителност са мои хора, обаче са... в някакъв различен свят живеят “, показва познанството си с хора от „ Промяната “ емблематичният необут от престъпния свят. По-често употребява термина „ наши хора “, съвсем като в оная изцепката на Кирил Петков за назначението на „ наши хора “ в прокуратурата.

Логично идва въпросът какъв брой би трябвало да е платеният или обещан рушвет за свалянето на Иван Гешев, откакто за уволнението от Министерство на вътрешните работи на проверяващия служител на реда Михаил Наумов е даден рушвет от 400 000 евро, както излиза наяве в един от записаните диалози? Да, Наумов е бодил в очите на мнозина, работил е по най-тежките следствия, водени от спецпрокуратурата, притежател е на званието „ Полицай на годината “. При висока миза обаче за отстраняването на Гешев рушветът би трябвало да е 8 или даже 9-цифрен. А и дали това деяние с подкупите няма връзка с фиксирането на „ реформатори “ и „ променкаджии “ в промяната на обвинител №1 като първостепенна нужда за страната?

Иззетите от прокуратурата доказателства удостоверяват отколешните подозрения, че акцията против прокуратурата и персонално против Гешев се финансира от преследвани от правораздаването олигарси. Не единствено от  избягалия в Дубай хазартен необут Васил Божков, за което се разбра още преди години.

„ Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е отсреща и Овидиу от Швейцария “, написа в конфискувано писмо, което очевидно е измежду доказателствата по делото.

Предполага се, че в текста става дума за румънеца Овидиу Семенеску с френско поданство и позволено престояване в Швейцария, за който има издадена Европейска заповед за арест и се търси с алена бюлетина от Интерпол. 

Важно било, написа още в писмото, да се намерят хора, които да пищят против Гешев „...ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще оказва помощ. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, с цел да го приключим “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР