От италианците сме научили, че понякога нестандартно смесените храни са

...
От италианците сме научили, че понякога нестандартно смесените храни са
Коментари Харесай

Лятна пица с къпини, праскови, пиле и моцарела

От италианците сме научили, че от време на време ексцентрично смесените храни са най-вкуси. Ето за какво през днешния ден ще ви предизвикваме да опитате една забавна композиция от плодове, сирене и пиле, и то приготвени като хрупкава лятна пица.

 summerpizza-1

Повярвайте, на усет е също толкоз превъзходна, както наподобява и на фотосите!

Необходими артикули:

тесто за пица (няма никакъв проблем да прибегнете до мързеливия метод и да си купите готово тесто от магазина) 1 глава лук 1 супена лъжица масло 1 чаена лъжичка кафява захар 4 скилидки чесън, млени или доста ситно нарязани 2 супени лъжици зехтин 1/2 чаша настъргана моцарела 150 гр. печени пилешки гърди  1 праскова, фино нарязана 1/2 чаена чаша къпини 10-15 листа свеж босилек 8 кръгчета прясна моцарела

 summerpizza-1-2

Начин на подготвяне:

В тиган с похлупак загрейте маслото на слаб огън и прибавете нарязания на ситно лук. Покрийте с похлупака и задушете за 10-тина минути, като разбърквате понякога. След това към него прибавете кафявата захар и оставете на котлона още 10 минути. Отдръпнете на страна тигана и оставете да се охлади на стайна температура.

Загрейте фурната на 300 градуса. Разстелете тестото върху тава за пица и върху него поръсете чесъна, като благодарение на лъжица го притиснете по този начин, че да потъне леко в самото тесто. След това поръсете и зехтина отмерено от горната страна. Добавете настърганото сирене, пилето, прасковите, къпините, листата босилек и най-отгоре залейте с карамелизирания лук. Последното, което би трябвало да сложите върху пицата са кръгчетата моцарела.

 summerpizza-2-2

Пицата се пече 25-35 минути или до момента в който сиренето придобие леко златист цвят. След като извадите от фурната поръсете с в допълнение босилек и по стремежи настърган пармезан.

 summerpizza-3  summerpizza-2

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР